Rockwave Festival: The Black Keys, Puscifer, Ville Vallo, Kishi Bashi, Frenzee

Αθήνα @ Terra Vibe

Rockwave Festival: The Black Keys, Puscifer, Ville Vallo, Kishi Bashi, Frenzee Αθήνα @ Terra Vibe
Συγκροτήματα Rockwave Festival: The Black Keys, Puscifer, Ville Vallo, Kishi Bashi, Frenzee
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Terra Vibe
Διεύθυνση 37ο χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου Από 49,50 e
Ώρα έναρξης
Σημεία προπώλησης viva.gr, hunteragency.gr, Viva Spots (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni's)
Διοργανωτής X LALALA

X LALALA presents

ROCKWAVE FESTIVAL 2023

 

TΗΕ BLACK KEYS

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

TerraVibe

Η μεγάλη επιστροφή...Μέρος 2ο!

Οκτώ χρόνια μετά τη δυναμική τους εμφάνισή στην Ελλάδα, οι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival 2023!

Το ντουέτο των Dan Auerbach (κιθάρα, τραγούδι) και Patrick Carney (τύμπανα) άνοιξε την αυλαία του 20ου Rockwave Festival το 2015 στο κατάμεστο TerraVibe προσφέροντας στο ελληνικό κοινό μια από τις κορυφαίες live εμφανίσεις εκείνης της χρονιάς.

Τώρα, έφτασε η ώρα να τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά! Εξάλλου και οι ίδιοι ανυπομονούν: "After eight long years we are excited to say The Black Keys are coming back to Europe and the UK. We can't wait to see you at the shows in these iconic venues." δήλωσαν οι Auerbach και Carney.

The Black Keys - Lonely Boy [Official Music Video]


Στο Rockwave Festival 2023 οι Black Keys μας καλούν σε ένα αυθόρμητο, old-fashioned rock 'n roll πάρτυ γεμάτο uplift τραγούδια που σπινθηρίζουν λάμψη, όσο vintage πρέπει και όσο οικεία χρειαζόμαστε!

Οι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival 2023 για να κάνουν το καλοκαίρι μας πιο groovy από ποτέ και να μας παρασύρουν με την αστείρευτή ενέργεια τους.

Μια δυναμική επάνοδος
ενός μοναδικού συγκροτήματος!

Let's Rock with The Black Keys!

 

ROCKWAVE FESTIVAL
THE BLACK KEYS
PUSCIFER
VILLE VALO
KISHI BASHI
FRENZEE
8 Ιουλίου 2023
TerraVibe

Puscifer

Το «δημιουργικό υποσυνείδητο» του Maynard James Keenan, τραγουδιστή των Tool και των A Perfect Circle, προσγειώνεται στη σκηνή του Rockwave Festival στις 8 Ιουλίου 2023.

Αν οι Puscifer ήταν ταινία, πιθανότατα θα λεγόταν «Στο Μυαλό του Maynard James Keenan» και το σενάριο θα περιλάμβανε τόσο την περιπετειώδη ζωή ενός περιφερόμενου τσίρκου όσο και το δράμα των επιζώντων μιας εξωγήινης απαγωγής. Ένα εύπλαστο σχήμα που γεννήθηκε κάποτε στην έρημο της Αριζόνα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και πλέον έχει στην σύνθεση του ως βασικά μέλη, τους Mat Mitchell (κιθάρα), Carina Round (φωνητικά) και φυσικά τον Maynard (φωνητικά).

Οι μουσικοθεατρικές εμφανίσεις τους, γεμάτες groove, minimal electro ρυθμούς και ερμηνείες από ένα άλλο σύμπαν, έκαναν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, όπως το Coachella, να υποκλιθούν ολοκληρωτικά. Οι χαρακτήρες των concept που συστήνονται στα 4 studio album ("V" Is for Vagina, Conditions of My Parole, Money Shot και Existential Reckoning) και στα άπειρα remixes/Eps και live που έχουν κυκλοφορήσει, παρελαύνουν στην σκηνή, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική σύζευξη εικόνας και ήχου που δεν παρουσιάζεται δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρόπο.


Ville Valo

Greetings Earthlings, στις 8 Ιουλίου το Rockwave Festival θα γεμίσει heartagram tattoos!

H πολυαναμενόμενη επιστροφή του εμβληματικού frontman Ville Valo στο μουσικό στερέωμα είναι γεγονός!

Η φωνή των θρυλικών HIM, ο gothic hero των τελευταίων 20 ετών επιστρέφει, φέρνοντας ξανά στο rock προσκήνιο τον σκοτεινό ρομαντισμό που o ίδιος έκανε trend στα '00s.
 
Καταδικασμένοι έρωτες, noir φαντασιώσεις, ανομολόγητες αμαρτίες που αναχώρησαν στο βάθος του χρόνου, ένα ρομάντζο που κόβει σαν ξυράφι και γλυκόπιοτο καλοκαιρινό κρασί θα συνοδεύσουν τους πολυάριθμους fans του Ville σε ένα ονειρικό μονοπάτι που οδηγεί στην σκοτεινή πλευρά.

Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τους ύμνους στην αγάπη: Join Me in Death, The Funeral of Hearts, Wings Of A Butterfly, Right Here in My Arms, When Love and Death Embrace;

Ο σημερινός ήχος του VV είναι «Μια συνέχεια όσων έχω ήδη κάνει στο παρελθόν και όσων ίσως συμβούν στο μέλλον». Ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια των HIM αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο, Neon Noir, δίνει νέα πνοή στην ερωτική έλξη των υπνωτικών riffs με τις μελωδίες που βρίσκουν παρηγοριά κάτω από το δέρμα μας.

 
Kishi Bashi

Kishi Bashi είναι το ψευδώνυμο του τραγουδιστή, πολυοργανίστα και τραγουδοποιού Kaoru Ishibashi, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Rockwave Festival στις 8 Ιουλίου.

Ο ήχος του Kishi Bashi είναι απαλός σαν το πιο φίνο μετάξι, ανάλαφρος σαν περιστέρι και ζεστός σαν μια αγκαλιά. Η ακουστική κιθάρα και το banjo δίνουν τον παλμό ενώ το βιολί του Kishi χορεύει στον ρυθμό τους. Τα μαγικά σωματίδια της μουσικής που συνθέτει ο Ishibashi, σχηματίζουν ηλιόλουστες μελωδίες, που γεμίζουν τον ακροατή με θετική διάθεση. Το κοινό που παρακολουθεί τις εμφανίσεις του συμμετέχει σε ένα ρουστίκ ηχητικό τοπίο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό από την εξοχή του TerraVibe. Το άλμπουμ του με τίτλο Omoiyari έχει χαρακτηριστεί ως μια υπέρλαμπρη beatlesque folk κληρονομιά, που ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να ανακαλύπτει. Μουσική πνευματικής απόδρασης και ψυχολογικής ανάτασης που μας φέρνει πιο κοντά στην απλότητα της ζωής. Αυτή είναι η μουσική του Kishi!

 

Frenzee

Πώς θα ακούγονταν οι Amyl and the Sniffers αν έπιναν και καμιά τσικουδιά παραπάνω; Αυτό ακριβώς είναι οι Frenzee: Τρία αδέρφια - η Απολλωνία, ο Αντώνης και ο Νίκος γεννημένα στην Αυστραλία - μεγαλωμένα στη Κρήτη που παίζουν το πιο καυτό punk rock.

Σε αυτό σίγουρα ευθύνονται οι δίσκοι που άκουγαν μικροί: AC/DC, Nirvana, Rage Against The Machine, Prodigy, Motörhead, Hole, Jon Spencer's Blues Explosion, Bikini Kill, Fugazi, Dinosaur Jr, Green Day, Annihilation Time. Με μόλις ένα, ολόφρεσκο, self-produced EP επτά κομματιών στο ενεργητικό τους, με μίξη από τον Nik Chimboukas των Spin Studios (NY) και το master από τον ζωντανό θρύλο, Roger Lian (Soundgarden, Beastie Boys, Sting, Jeff Beck κτλ), αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα εδώ είναι σοβαρά. Η φρενeeτιδα τους πάνω στην σκηνή του Rockwave, στις 8 Ιουλίου, θα είναι μόνο η αρχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε!

Τιμές Εισιτηρίων

(στις τιμές εισιτηρίων περιλαμβάνεται το κόστος της υπηρεσίας διαχείρισης εισιτηρίων)

Γενική Είσοδος
Φάση 1: 49,50 ευρώ
Φάση 2: 55 ευρώ
Ταμείο: 60 ευρώ

Golden Standing
99 ευρώ

VIP (A & B)
99 ευρώ

Με κάθε 3 VIP ή Golden Standing εισιτήρια παρέχεται 1 δωρεάν Θέση Στάθμευσης/Parking.

 

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: viva.gr & hunteragency.gr
Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni's)

Δίκτυο Public
Public online
Kαταστήματα Public

Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία των The Black Keys

Οι The Black Keys γεννήθηκαν στο Άκρον του Οχάιο (Η.Π.Α.) – την πόλη που «γέννησε» τις εταιρείες ελαστικών, τα χωνάκια βάφλας, το πλιγούρι βρώμης αλλά και τον τεράστιο μπασκετικό θρύλο Λεμπρόν Τζέιμς. Από νωρίς, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κολλέγιο και να αφοσιωθούν στη μεγάλη τους αγάπη, τη μουσική. Όνειρο τους ήταν να φτιάξουν ωμό ηλεκτρικό μπλουζ, να συνδυάσουν τις blues επιρροές και την garage μουσική με την αγάπη τους για την Indie rock. Έτσι, το «The Big Come Up» βρέθηκε το 2002 στις βιτρίνες των δισκοπωλείων.

Ακολούθησαν τα Rubber Factory και Thickfreakness τα οποία αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς. Παράλληλα, οι live εμφανίσεις τους έγιναν από πολύ νωρίς αντικείμενο συζήτησης κατατάσσοντάς τους στα πιο δυναμικά ντουέτα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας.

Τα πρώτα τρία άλμπουμ τους γράφτηκαν στο δικό τους στούντιο και ήταν «χειροποίητα» μιας και τα έκαναν όλα μόνοι τους, έγραφαν τους στίχους, τη μουσική, έκαναν την παραγωγή ...μέχρι το τέταρτο άλμπουμ, Attack and Release. Τότε, αποφάσισαν να μπουν για πρώτη φορά σε επαγγελματικό στούντιο και να προσλάβουν παραγωγό, τον Danger Mouse, τον τολμηρό παραγωγό της hip hop, μια απόφαση που τους δικαίωσε καθώς το άλμπουμ έφτασε στο νο 23 με τα 100 καλύτερα τραγούδια του 2008.

The Black Keys - Gold On The Ceiling [Official Music Video]

Στα 20 χρόνια πoυ οι The Black Keys είναι μαζί κάθε επόμενο άλμπουμ τους ξεπερνάει το προηγούμενο: το Brothers του 2010 έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 3, στη συνέχεια το El Camino του 2011 πήγε κατευθείαν στο νούμερο 2 και το Turn Blue του 2016 έκανε την εμφάνισή του στο νούμερο 1.

Το album τους El Camino ήταν αυτό που τους εκτόξευσε στην κορυφή της επιτυχίας μιας και ήταν υποψήφιο για πέντε Grammy, εκ των οποίων κέρδισε τα τρία. Ένα Grammy για το καλύτερο ροκ άλμπουμ και δύο Grammy για το αγαπημένο, πολυπαιγμένο και πολυχορευμένο Lonely Boy.

The Black Keys - Tighten Up [Official Music Video]

 

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, το 11ο, Dropout Boogie, εμπνέεται το όνομα του από ένα τραγούδι του Captain Beefhart και φιγουράρει και αυτό ως υποψήφιο για Best Rock Album στα 65α Grammy Awards. Ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Auerbach στο Nashville, το Easy Eye Sound. «Ήρθε σχεδόν άκοπα.» αναφέρει ο Auerbach. «Δεν το είχαμε προσχεδιασμένο. Ζούσαμε τη στιγμή, παίζοντας μουσική και ακολουθώντας το ένστικτό μας. Αυτό ομορφαίνει αυτό που κάνουμε ο Pat κι εγώ. Είναι στιγμιαίο...Σ' αυτό που ο Pat κι εγώ προσβλέπουμε είναι να δημιουργούμε αυθόρμητα μουσική.»

The Black Keys - Wild Child (Official Music Video)

Είναι η πρώτη φορά που οι The Black Keys κάλεσαν παραπάνω από έναν συντελεστές να δουλέψουν μαζί τους πάνω σε ένα δικό τους άλμπουμ- τον Greg Cartwright από τους Reigning Sound και τον συνθέτη Angelo Petraglia. Στο κομμάτι «Good Love» κιθάρες παίζει ο θρυλικός Billy F Gibbons των ZZ Top, - ένα εξαιρετικό παράδειγμα πως το ένστικτο, η συνέργεια και το ομαδικό πνεύμα δημιουργούν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. «Ζουν για τη μουσική, όπως κι εμείς» αναφέρει ο Auerbach για τους συνεργάτες τους.

«Αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε μια μέρα πριν την 20η επέτειο του πρώτου μας δίσκου» επισημαίνει συμβολικά ο Carney. Ανεξάρτητα από το τι κάνουν ξεχωριστά, κάνουν πάντα μαζί την παραγωγή των δίσκων τους. «Πάντα δουλεύαμε μαζί», εξηγεί ο Auerbach. «Από τον πρώτο δίσκο που κάναμε στο υπόγειο του Pat μέχρι σήμερα».

Ο Auerbach εξομολογείται: «Όταν παίζω μαζί με τον Pat, αμέσως μεταφέρομαι νοερά στο υπόγειο του Akron. Και είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που αντανακλάται στη φυσική χημεία που υπάρχει μεταξύ μας. Ο Pat και εγώ είμαστε οι Black Keys μόνο όταν είμαστε μαζί. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή, δεν είμαστε οι Black Keys...Αλλά όταν είμαστε μαζί, είμαστε οι The Black Keys, εκεί βρίσκεται η αληθινή μαγεία». Ο Carney συμφωνεί και συμπληρώνει: «Αυτή είναι η μαγεία της μπάντας μας. Είμαστε χρώματα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο» και «...στο τέλος της ημέρας τίποτα άλλο δεν έχει σημασία παρά μόνο η μουσική.»

Οι Black Keys, παραμένουν παντοτινοί λάτρεις των καθαρόαιμων blues, της garage rock, των Stooges, της ηλεκτρικής κιθάρας των Link Wray και Glenn Schwartz. Ανεπιτήδευτοι, αυθόρμητοι, ορμητικοί, απρόβλεπτοι, εμπνευσμένοι, ανυπόμονοι, ενστικτώδεις.

  • SHARE
  • TWEET