Pyramid, Desert Monks, Echo Basement

Αθήνα @ Temple Athens

Pyramid, Desert Monks, Echo Basement Αθήνα @ Temple Athens
Συγκροτήματα Pyramid, Desert Monks, Echo Basement
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Temple Athens
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 8 / 10 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Wind, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), Yoleni's
Διοργανωτής Made Of Stone Productions

Made Of Stone Productions proudly presents

Pyramid [space pysch rock from Nurnberg,DE]
+
Desert Monks [alternative rock from Athens,GR]
+
Echo Basement [post prog rock from Athens,GR]

Friday 6 March 2020

at Temple Athens

doors open at 20:30
 
Τιμές Εισιτηρίων :

Προπώληση : 8 ευρώ 
Ταμείο : 10 ευρώ 

Σημεία Προπώλησης : 
-- viva.gr 
-- wind 
-- seven video spots 
-- reload stores 
-- metal era 
-- sound effect 
-- rudu bar 
-- kafekouti 

PYRAMID

Ένα συγκρότημα που θέλει να μας θυμίσει ότι κάποτε η «μουσική μπορούσε να κάνει τη διαφορά», κάποτε που μεσουρανούσαν μπάντες όπως οι Black Sabbath, οι Led Zeppelin και οι King Crimson. Αυτό είναι οι Pyramid, η instrumental stoner/krautrock μπάντα από τη Νυρεμβέργη, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για 6 εμφανίσεις στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν τα αρχικά μέλη της μπάντας (Shane Saban, Julian Klusacek, Michael Kümpflein και Steinmetz) μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι και, όπως συνήθως γίνεται, αποφάσισαν μεταξύ σοβαρού και αστείου να παίξουν μουσική μαζί. Τα υπόλοιπα κανονίστηκαν σε ένα μπαρ στο κέντρο της Νυρεμβέργης και έτσι οι Pyramid έγιναν πραγματικότητα. Έναν χρόνο αργότερα ο Julian αποφάσισε να σπουδάσει στο εξωτερικό, κι έτσι τον αντικατέστησε ο Lukas Schomann. 

Μέχρι στιγμής η μπάντα έχει εμφανιστεί σε δεκάδες venue στην κεντρική και Βόρεια Ευρώπη (μεταξύ άλλων και στο πλευρό των αγαπημένων του ελληνικού κοινού Kalamata). Το Μάιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Mind Maze. Το άλμπουμ καταφέρνει να δώσει στον ακροατή ένα «γεμάτο» σαραντάλεπτο γεμάτο acid rock εφέ και στέρεες stoner/prog rock αναφορές, από τους Yes και τους Pink Floyd μέχρι τους Kyuss και τους Fu Manchu. Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου έγινε τον περασμένο Μάιο, χαρίζοντας στους Pyramid τον τίτλο ενός από τα πιο ανερχόμενα stoner ευρωπαϊκά συγκροτήματα της χρονιάς.

Στις 6 Μαρτίου , στο Temple Athens θα έρθει κι η σειρά της χώρας μας να απολαύσει τον ήχο τους και να χαθεί στο μελωδικό τους… λαβύρινθο.

Οι Pyramid είναι :

Shane Saban - Κιθάρα
Michael Kümpflein - Μπάσο
Lukas Schomann - Ντραμς

*****

DESERT MONKS

Οι Desert Monks σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2015. Ο πολυπρόσωπος, εκλεπτυσμένος και παραμορφωμένος ροκ ήχος τους, εμπλουτισμένος με συμπαγή ντραμιστικά beats, ευκολομνημόνευτες και γλυκόπιοτες μελωδίες και ηλεκτρισμένες οργανικές λούπες, λυτρώνεται από ογκώδη heavy rock ξεσπάσματα, καταλήγοντας σε ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα που περιλαμβάνει τα πάντα, από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, μέχρι χορευτικές ροκ γκρούβες. Το ντεμπούτο “Dark Grooves” που κυκλοφόρησε το 2018, δικαιωματικά κέντρισε την προσοχή κοινού και μουσικού τύπου, καταδεικνύοντας την διάθεση της μπάντας να ξεχωρίσει και να γράψει την δική της ιστορία στο ιδίωμα.

oι Desert Monks είναι : 

Andreas Ntroulias - κιθάρα . φωνή 
Thanis Paraskevopoulos - μπάσο , φωνή 
Vangelis Bougiatiotis - κιθάρα 
Kostas Amargianitakis - ντραμς  

https://open.spotify.com/artist/3d8cSZAYfouLi6xaB5LcaN
https://www.youtube.com/c/DesertMonks
https://desertmonks.bandcamp.com/releases

ECHO BASEMENT : 

Οι Echo Basement με το τελευταίο album τους “No Form Of Human Government” στις αποσκευές τους, φέρνουν άλλη μία φορά στο Temple το ψυχεδελικό κιθαριστικό τους ταξίδι.

Μετά το ντεμπούτο τους το 2016 με το lp “Placid”, το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές και έτυχε ζεστής υποδοχής από το κοινό στις συναυλίες τους, οι Echo Basement δημιούργησαν έξι νέες συνθέσεις, τις οποίες ηχογράφησαν στο Dudu Loft. Ο δίσκος τους τίτλο “No Form Of Human Government”, που κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Rudu Records, αποτελείται από έξι κομμάτια, εκ των οποίων τα πέντε είναι μόνο ορχηστρικά, με καθαρές post-rock αναφορές και αρκετά progressive και post-metal στοιχεία.

Η μουσική τους είναι γεμάτη ατμοσφαιρικά αλλά και ρυθμικά μέρη, μελωδικά, αργόσυρτα ορχηστρικά σημεία, αλλά και ξεσπάσματα σε έναν πειραματισμό που ακόμα συνεχίζεται με σαφή πλέον την επιλογή τους στις post-rock διαδρομές και την προσθήκη synths και samples.

ECHO BASEMENT
http://echobasement.com
https://www.facebook.com/EchoBasement/
https://spoti.fi/2NOH1Iu
https://echobasement.bandcamp.com/

  • SHARE
  • TWEET