The Big Nose Attack, The Dark Rags

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

The Big Nose Attack, The Dark Rags Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα The Big Nose Attack, The Dark Rags
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

The Big Nose Attack Live

with the Dark Rags

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 21:00

Είσοδος 6 ευρώ

Οι BNA επιστρέφουν ένα χρόνο μετά στον τόπο του εγκλήματος,τη σκηνή του six dogs, για να περάσουν και πάλι όσο πιο ανώδυνα γίνεται την λιγότερο αγαπημένη τους γιορτή, αυτή των ερωτευμένων. Θα μας παρουσιάσουν live, παλιά αγαπημένα αλλά και το 4ο στούντιο άλμπουμ τους "Deader Than Disco" (Ikaros Records 2019), το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει κάτι το ακραία παλιομοδίτικο, καθώς είναι γεμάτο από ξεχασμένες μουσικές επιρροές. Blues, funk, soul, είναι κυρίως αυτές οι μουσικές με τις οποίες οι Big Nose Attack μεγάλωσαν και για χάρη τους έπιασαν τα όργανα, στο επίσης αναχρονιστικό Μπραχάμι Αττικής που ζούνε. Το σίγουρα φρέσκο κομμάτι της κυκλοφορίας είναι ο ανανεωμένος ήχος και η πιο πληθωρική ενορχήστρωση που για πρώτη φορά τολμάει το ντουέτο.

BNA Bio:

Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) & Little Tonnie (τύμπανα) δημιούργησαν τους the Big Nose Attack το 2011, μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs,  ατενίζοντας τα 70s!

Μερικά χρόνια αργότερα, το συγκρότημα  θεωρείται ένα απο τα πιο ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, μετρώντας ήδη 4 Ευρωπαϊκές περιοδείες με εμφανίσεις σε αξιόλογα venues και φεστιβάλ (Suwalki Blues Festival, Bialystok Jesien z Bluesem, Φαρμα Projekt, the Lost Dogs Festival), υπεράριθμες εγχώριες εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα (Rockwave Festival 2015 μαζί με Black Keys και Black Angels, Resistance, Fuzztastic Planet και Los Almiros Festival), αλλά και σαν opening act σε κορυφαία ονόματα (Blue Oyster Cult, Clutch, Blues Pills, Fuzztones) .

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους που έχουν αποσπάσει αξιόλογες κριτικές απο τα media και ένα single το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack στην ταινία μικρού μήκους 'American Burger II'.

Το "hit" τους 'Yeah! That Girl'  βολτάρει καθημερινά στις Playlists κάθε ενημερωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και dj, έχοντας ξεπεράσει τα 300,000 views στο youtube ενώ ακολουθούν τα 'I Gotta Luv U' και 'Down With Me'.

H Επίθεση της Μεγάλης Μύτης έχει επίσης συμβεί στο MAD TV,στο Ράδιο Αρβύλα και στο studio του En lefko FM στα πλαίσια των 5|25 Sessions, καθώς και σε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του Alpha,στο Star Web TV,στο Nostos αλλά και με την μορφή σεμιναρίου στην σχολή εικόνας και ήχου SAE.

Το ντουέτο αυτή την στιγμή τουράρει για την προώθηση του 'Deader Than Disco' με την προσθήκη και άλλων μουσικών για τις ανάγκες του δίσκου.

thebignoseattack.bandcamp.com

facebook.com/thebignoseattack

instagram.com/thebignoseattack

youtube.com/theBigNoseAttack

open.spotify.com/artist/3ggkxngzRO2uhCeKZWuF7p

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι Dark Rags δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το 2020 συμπληρώνουν 10 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στις Αθηναϊκές, και όχι μόνο, Rock’n’Roll σκηνές. Και ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσουν είναι με την κυκλοφορία του 3ου τους LP με τίτλο “Suburbia”, μια συνεργασία της Labyrinth Of Thoughts και του νέου προσωπικού label του συγκροτήματος, Backstab Records.

Το Suburbia, όπως και κάθε κυκλοφορία των Dark Rags, έχει μια συγκεκριμένη ηχητική και αισθητική προσέγγιση. Ακατέργαστο αλλά ταυτόχρονα μελωδικό, περιλαμβάνει 10 κομμάτια που συνδυάζουν ιδανικά στοιχεία και επιρροές από punk έως country και 80s r’n’r έχοντας προσθέσει ταυτόχρονα στον ήχο τους με ιδανικό τρόπο, όργανα όπως σαξόφωνο και πιάνο.

Το Suburbia ηχογραφήθηκε από τον Γιάννη Βούλγαρη (Bazooka), το καλοκαίρι του 2018 στο Electric Highway Studio και περιλαμβάνει φιλικές συμμετοχές από τον Διονύση Ντάσιο (Victory Collapse) στο σαξόφωνο και τον Σέργιο Βούδρη (Voyage Limpid Sound) στο πιάνο και τα keyboards.

Η δισκογραφική τους πορεία ξεκίνησε με το “Drunken Angel EP” (2010 – Self Released), για να ακολουθήσουν το ντεμπούτο ομώνυμο album τους (“The Dark Rags” - Fuzz Overdose, 2011) και το single “Underground” (2012 – Self Released).

Τον Δεκέμβριο του 2014, κυκλοφόρησε το 2o τους LP "Paranoia Blues" από την θρυλική Γαλλική εταιρία Closer Records (The New Christs, Barracudas, Sunnyboys, The Beasts of Bourbon κλπ.), το οποίο συνοδεύτηκε από ενθουσιώδεις κριτικές σε εγχώρια και ξένα site και περιοδικά. Μάλιστα συμπεριλήφθηκε από το ιστορικό Γαλλικό fanzine Abus Dangereux στη λίστα του με τα 25 καλύτερα album εκείνης της χρονιάς. Οι παραπάνω κυκλοφορίες σε συνδυασμό με τα live τους σε Αθήνα και επαρχία έχουν αναδείξει τους Dark Rags ως ένα από τα καλύτερα, αλλά και πιο δραστήρια σχήματα του είδους τους.

Οι μουσικές τους επιρροές εκτείνονται από το garage/punk των 60's και το Νέο-Υορκέζικο punk Rock 'N' Roll των 70's έως τη σκηνή της garage αναβίωσης της Αυστραλίας της δεκαετίας του 80 καθώς και τα σύγχρονα συγκροτήματα του είδους.

Τα live είναι αναπόσπαστο κομμάτι του group. Δεν έχει σημασία εάν παίζουν μόνοι τους ή με άλλα συγκροτήματα (όπως ο Iggy Pop, οι Radio Birdman, o Dan Stuart, οι Vibrators, Shame, Last Drive, Ex Hex, Obits, Cult Of Youth κτλ.), σε μικρές η μεγάλες σκηνές (Release Festival, Fuzz, Piraeus Academy, Principal, Κύτταρο, Six d.o.g.s. An club, κτλ.).  Οι Dark Rags κάνουν πάντα αυτό που ξέρουν καλά, να παίζουν απλό και straight forward rock'n'roll.

Contact

thedarkrags@yahoo.com

facebook.com/darkrags/

youtube.com/user/thedarkrags

thedarkrags.bandcamp.com/

open.spotify.com/artist/2RZW4zpUaKCIn7csnT0VfM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8

Μοναστηράκι

Αθήνα

T: +30 210 3210510

W: sixdogs.gr

  • SHARE
  • TWEET