Unity Festival: Rationalistas, Intelliga

Αθήνα @ Γεωπονική

Unity Festival: Rationalistas, Intelliga Αθήνα @ Γεωπονική
Συγκροτήματα Unity Festival: Rationalistas, Intelliga
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γεωπονική
Διεύθυνση Ιερά Οδός 54 (στάση μετρό Ελαιώνας)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Τους Rationalistas και τους Intelliga υποδεχόμαστε στη 2η σκηνή την Παρασκευή 22/6!

Οι μέρες για το δεύτερο Unity Festival πλησιάζουν. Σήμερα, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες που θα είναι κοντά μας την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, στη δεύτερη σκηνή, στις 22 Ιουνίου 2018. Let’s rock it!

Rationalistas - Ορθολογιστές

Οι Rationalistas, και παλαιότερα Ορθολογιστές, είμαστε ένα Hip Hop σχήμα της δυτικής Αττικής. Υπάρχουμε από το 2004 με την αρχική τότε σύνθεσή μας Loop - Bayman στη μουσική παραγωγή και SXO - TNT - Ζωγράφος στο Rap. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, αποχώρησαν ο Ζωγράφος και έπειτα ο Loop, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η τωρινή σύνθεση να αποτελείται από τους Bayman, SXO, TNT και με τη δημιουργία του τελευταίου μας δίσκου (Vanguard) να μας συνοδεύει ο DJ Gzas.

Πριν περίπου 10 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2007, κυκλοφορήσαμε με την αρχική μας σύνθεση την πρώτη μας επίσημη και ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Απ’ το Δρόμο” στον οποίο συμμετείχαν ο Romson-Παραβάτης και ο Sparky-T.

Παρ’ όλο που μέχρι τότε είχαμε κάνει πολλές live εμφανίσεις, ένα κομμάτι κόσμου που μας άκουγε δεν είχε πρόσβαση στο υλικό μας. Ο δίσκος αυτός αποτελεί το σημείο μηδέν για την πορεία μας, το σημείο αναφοράς μας στην ελληνική Hip Hop σκηνή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφορούμε τον δεύτερό μας δίσκο με τίτλο “Μια νύχτα μετά την τελευταία μέρα” με συμμετοχές τον Rakaa από τους Dilated Peoples, τη Venus, τον Άγνωστο Χειμώνα, τον Sparky-T και τον DJ Denjah-D. Ο δίσκος αυτός αποτέλεσε για εμάς μια προσπάθεια να εκφράσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους «όμοιούς» μας. Να δώσουμε φωνή σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα και τραβάμε τα ίδια ζόρια. Αποτελεί ουσιαστικά την πλέον ώριμη μέχρι τότε δουλειά μας, η δουλειά που διαμόρφωσε τη μουσική και στιχουργική μας ταυτότητά.

Και έτσι ερχόμαστε στον Δεκέμβριο του 2016 που κυκλοφορούμε την τελευταία ολοκληρωμένη μας δουλειά με τίτλο Vanguard. Μετά από 5 χρόνια απουσίας, ο δίσκος αυτός έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι Rationalistas παραμένουμε στην “πρώτη γραμμή” και πλέον με ένα νέο μέλος, τον DJ Gzas. Ο δίσκος αυτό είχε συνεργασίες με κάποιους πολύ καλούς φίλους και καλλιτέχνες που εκτιμάμε. Συμμετείχαν οι Santa Barbarians, ο Ghetto Rock, ο Ογδόντα4, οι Zoro & Buzz και ο Sparky-T. Ο ήχος μας εμφανώς αλλαγμένος και ο στίχος μας αρκετά πιο στοχευμένος.

Αυτά τα 5 χρόνια “απουσίας”, πέρασαν από πάνω μας καταστάσεις και γεγονότα που μας έβαλαν κυριολεκτικά προ των ευθυνών μας και μας ανάγκασαν ουσιαστικά να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε πλάι-πλάι και ποιους έχουμε απέναντί μας. Φυσικά όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό. Ως γκρουπ βιώσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, από κάποια επηρεαστήκαμε, από άλλα σημαδευτήκαμε.

Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφορήσαμε ένα single με τίτλο “Σπασμένη Λεπίδα”. Είναι η πρώτη δουλειά από μια σειρά από singles τα οποία θα κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2018 και φυσικά προπομπός της τέταρτης ολοκληρωμένης δουλειάς μας την οποία και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε.

Youtube Channel

facebook

Intelliga

Είναι rock μπάντα από την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από 5 μέλη. Το ρεπερτόριο έχει κυρίως διασκευές κλασικού rock hard rock. Παρόλα αυτά η μπάντα παίζει και instrumental κομμάτια και  metal. Έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά τόσο στην Πετρούπολη (την περιοχή από όπου ξεκίνησε η μπάντα) όσο και Περιστέρι και άλλες συνοικίες.

Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

facebook

Info

Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα.Στόχος μας είναι να αποτελέσειέναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Email: info@unityfest.gr
Τηλ.: 210 3800 067
Fax: 210 3800015
Instagram
Facebook

 

  • SHARE
  • TWEET