Mark Guiliana, The Subtle

Αθήνα @ Temple Athens

Mark Guiliana, The Subtle Αθήνα @ Temple Athens
Συγκροτήματα Mark Guiliana, The Subtle
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Temple Athens
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 20,25 e
Ώρα έναρξης 18:00
Σημεία προπώλησης LAB Music Education
Διοργανωτής

LΑΒ Drum Day feat. Mark Guiliana & D.Klonis with 'The Subtle'

Κυριακή 22 Απριλίου 6μμ

Ένας από τους επιδραστικότερους drummers της σύγχρονης εποχής, ο βραβευμένος με Grammy, Mark Guiliana για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Ο Mark Guiliana είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους drummers της εποχής μας.

Έχει κερδίσει το σεβασμό του κοινού και των μουσικών σε ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων. Είτε είναι jazz, είτε rock ή ηλεκτρονική μουσική, ο Mark Guiliana διακρίνεται για τον άμεσα αναγνωρίσιμο ήχο του και τη δημιουργικότητά του.

Ανήκει στην εμπροσθοφυλακή των drummers που δημιούργησαν μία νέα γλώσσα στα drums, αναμειγνύοντας τη δεξιοτεχνία στα ακουστικά drums, με την ευφυή και ασθητικά ελκυστική χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Ο Guiliana αναδείχθηκε 'καλύτερος Jazz Drummer' για το 2017 από τους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού Modern Drummer Magazine.

Με τον εναλλακτικό τρόπο σκέψης του και τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική, ουσιαστικά δημιούργησε μία 'σχολή' που ακολουθήθηκε από αναρίθμητους drummers ανά τον κόσμο.

Έχει αφήσει τη σφραγίδα του στις συνεργασίες του με τους Avishai Cohen Music, Brad Meldhau, Gretchen Parlato, Meshell Ndegeocello και άλλους, ενώ τιμήθηκε και με βραβείο Grammy για τη συμμετοχή του στο album κύκνειο άσμα του David Bowie, Blackstar.

Ως band leader, έχει περιοδεύσει με τους Beat Music, αλλά και με το Mark Guiliana Quartet.

Opening act:

The Subtle
Θοδωρής Κότσυφας | Guitar
Χάρης Χαραλάμπους | Bass
Δημήτρης Κλωνής | Drums

Δημήτρης Κλωνής

Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά την σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία με τον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την σπουδαία ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson.

Το 2010 και μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), εισέρχεται ταυτόχρονα στο Conservatorium van Amsterdam και Rotterdam Jazz Academy (Codarts). Σπουδάζει για πολύ μικρή χρονική περίοδο στο πρώτο, όπου και παρακολουθεί μαθήματα με τους Lucas Van Merwijk, Maurcel Serierse και Victor Oskam.

Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων jazz αρμονίας με καθηγητή τον Γρηγόρη Μπάτση καθώς και σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Kendrick Scott, Adam Nussbaum, Jojo Mayer και Akira Jimbo.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (2009) και Πτυχίου Αντίστιξης (2012) με καθηγητή τον Ορέστη Χατζηνάκη.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής όπως Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας, Παντελής Μπενετάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Κωνσταντίνου, Περικλής Τριβόλης, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως Femi Temowo( Roots, Amy Winehouse ), Michael Weisberger( Milo Z ), Yoel Soto, Enrique Pascual, Adedeji Adetayo, Aline de Lima. Τέλος, έχει συνεργαστεί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Μάρθα Φριντζήλα, Δώρο Δημοσθένους και Πέτρο Θεοτοκάτο.

Αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν full-time μουσικός παίζοντας με πληθώρα σχημάτων, ηχογραφώντας και διδάσκοντας.

Παραδίδει μαθήματα drums στο LAB Athens.

*Εισιτήρια προπωλούνται στο LAB Music Education (Σουλτάνη 12, Εξάρχεια | 210 38 39 400 | info@labmusiceducation.gr)
Προπώληση (10/1-14/4): 20€
Προπώληση (16/4-21/4) & ταμείο: 25€
*Δυνατότητα αποστολής πανελλαδικά

Powered by:
LAB Music Education
GEWA music GmbH
GEWA Drums
The DRUMstore
Remo
Gretsch Drums
Temple Athens

  • SHARE
  • TWEET