The Blue Note Organ Trio, Charis Ioannou

Αθήνα @ Beton 7

The Blue Note Organ Trio, Charis Ioannou Αθήνα @ Beton 7
Συγκροτήματα The Blue Note Organ Trio, Charis Ioannou
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Beton 7
Διεύθυνση Πύδνας 7, Βοτανικός
Τηλέφωνο 210-7512625
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

The Blue Note Organ Trio meets Charis Ioannou

INFO

Ημερομηνίες: Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ώρα Έναρξης: 22:00

Είσοδος: 5 ευρώ

Χάρης Ιωάννου - τενόρο σαξόφωνο 
Μιχάλης Παπαδόπουλος - κιθάρα 
Leonardo Corradi - hammond organ 
Σεραφείμ Τουρίκας - drums

Project: Ithaca- Path to music

Beton7, τηλ.: + 30 210 7512625 | beton7.com - info@beton7.com
Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

The Blue Note Organ Trio meets Charis Ioannou

«Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρος συναντιούνται με κοινό παρονομαστή την παγκόσμια μουσική κληρονομιά της Blue Note.»

Το Blue Note Organ Trio, μετά την επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνισή του στο φεστιβάλ «Jazz στο Πάρκο», επιστρέφει στην «έδρα» του, το Beton7 στο Βοτανικό, για μια και μόνη εμφάνιση η οποία θα είναι και η τελευταία τους για το 2018. Η συναυλία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θα είναι η πρώτη φορά που το γνωστό ελληνοϊταλικό jazz trio θα συναντηθεί μουσικά με έναν από τους σπουδαιότερους jazz μουσικούς της Κύπρου, τον σαξοφωνίστα Χάρη Ιωάννου.

Ο Χάρης Ιωάννου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1976, σπούδασε jazz σαξόφωνο στο Berklee College of Music της Βοστώνης (όπου και διακρίθηκε με το Woodwind Achievement Award) και στη συνέχεια έζησε για 3 χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό του από το NYU. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 2005, ανέπτυξε γρήγορα έντονη δραστηριότητα ως performer σε όλα τα μεγάλα jazz club και festival της Κύπρου, αλλά και σε πλήθος άλλων χωρών, όπως Ελλάδα, Κουβέιτ, Καζακστάν, Πολωνία, Σερβία, Ισπανία, Αγγλία, Ισραήλ, Γερμανία, Λίβανο, Ιταλία, Σενεγάλη, Λουξεμβούργο κ.α. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της διδασκαλίας της jazz (στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως επίκουρος καθηγητής, και σε σεμινάρια διεθνώς) και στο active performance συνεργαζόμενος με πλήθος μουσικών διεθνώς. Ενδεικτικά: Πρόσφατα εκπροσώπησε τη χώρα του στο Athens Technopolis Jazz Festival με το Ioannou/Vafeas Quartet, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη το ίδιο γκρουπ συνεργάστηκε με τον σπουδαίο Αμερικανό σαξοφωνίστα Grant Stewart στο φεστιβάλ KYPRIA 2018.

Το Blue Note Organ Trio ιδρύθηκε το 2015 από́ τον κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ́ από́ το 2007 ζει στην Ελβετία. Την «κινητήριο δύναμη» του γκρουπ αποτελεί́ ο οργανίστας-φαινόμενο Leonardo Corradi, o οποίος ήδη από τα 18 του διακρίθηκε στην Ιταλία ως ο κορυφαίος jazz οργανίστας της χώρας του. Το trio συμπληρώνει ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους Έλληνες jazz drummers, o Σεραφείμ Τουρίκας.

Πρόκειται για ένα project-αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, η οποία ειδικά την περίοδο 1952-1965 κυκλοφόρησε κάποιους από τους κλασσικότερους δίσκους στην ιστορία της jazz. 

Οι δίσκοι της Blue Note εκείνης ειδικά της περιόδου ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αισθητική σε πολλαπλά επίπεδα: από τη μουσική αυτή καθαυτή μέχρι τα πρωτοποριακά εξώφυλλα του Reid Miles και τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Francis Wolff. Πρόκειται για μια παγκόσμια και διαχρονική (όπως όλα τα μεγάλα έργα τέχνης) πολιτισμική κληρονομιά, η οποία δυστυχώς στην Ελλάδα παραμένει σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό. 

Το Blue Note Organ Trio παίζει κομμάτια αποκλειστικά από δίσκους της Blue Note της προαναφερθείσας περιόδου, ερμηνευμένα μέσα από το προσωπικό πρίσμα και αισθητική του κάθε μέλους του, και αποτελεί την πρώτη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για να φωτιστεί και να αναδειχτεί αυτή η κληρονομιά.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν συνθέσεις των Donald Byrd, Lee Morgan, Jackie McLean, Hank Mobley κ.α.

  • SHARE
  • TWEET