Kinono: Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous, Big Nose Attack, Nightstalker

Τήνος @ Παλιά Σφαγεία

Kinono: Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous, Big Nose Attack, Nightstalker Τήνος @ Παλιά Σφαγεία
Συγκροτήματα Kinono: Dr. Albert Flipout’s One Can Band feat. Mickey Pantelous, Big Nose Attack, Nightstalker
Ημερομηνία
Πόλη Τήνος
Χώρος Παλιά Σφαγεία
Διεύθυνση Χώρα Τήνου
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

κοινωνῶ -έω: εχω η πράττω σε κοινωνία με κάποιον, έχω μερίδιο η συμμετέχω σε κάτι μαζί με κάποιον άλλον

kinono σημαίνει Συμμετέχω. Ρήμα μεταβατικό και αμετάβατο.

Δίνω και παίρνω, συνδιαλέγομαι, αντιδρώ, παίρνω μέρος στην Τέχνη. Λογίζω την τέχνη όχι ως θέαμα, αλλά ως παρορμητική δύναμη, παράγοντα συνένωσης και αλλαγής που έρχεται μέσα από το νέο.

Αυτός είναι και ο κεντρικός στόχος του kinono. Να ενώσει, να αλλάξει, να αναδείξει με κέντρο την Τήνο, την καλλιτεχνική πρόταση νέων δημιουργών.

Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί. Με κεντρικό άξονα τις εικαστικές τέχνες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο και ο κινηματογράφος, θα πλαισιώσουν το kinono δημιουργώντας μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, κατοίκων και επισκεπτών.

Για 14 ημέρες, 50 καλλιτέχνες θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «κοινωνήσουν» σε ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι τέχνης που εκτείνεται σε 6 διαφορετικούς χώρους του νησιού.

Big Nose Attack, Nightstalker, Jumbo ya ya,15 εικαστικοί από την A.Σ.Κ.Τ., είναι μερικοί μόνο από τους δημιουργούς που θα συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φορείς της Α.Σ.Κ.Τ., το φεστιβάλ Μηδέν, τοπικούς φορείς και ακαδημαϊκούς το πρόγραμμα του kinono περιλαμβάνει εκθέσεις, ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές ταινιών μικρού μήκους, video art, παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Σας προσκαλούμε όλους στη νέα μεγάλη γιορτή της Τήνου για να μεταλάβουμε αυτό που πρέπει να είναι κοινό, την Τέχνη.

Τιμές εισιτηρίων: €5 - €10

Τα workshops, οι ομιλίες και οι προβολές ταινιών έχουν ελεύθερη είσοδο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια -Διοργάνωση: Χρήστος Αρτέμης, Μάριος Βιδάλης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: kinono.org/programm

2η Μέρα Συναυλιών: Πέμπτη 18 Αυγούστου

Παλιά Σφαγεία - Χώρα Τήνου
ώρα Έναρξης: 20.00
είσοδος: 10€

Dr. Albert Flipout’s One Can Band

Ο Θρυλικός Δόκτωρ Albert Flipοut, μαζί με τον Ελληνοδανό άνθρωπο ορχήστρα Mickey Pantelous, αντισυμβατικοί όπως πάντα ρίχνουν φώς σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής. Παίζουν δικά τους τραγούδια από τα δύο τους Album "Can’t find my Pills", "North Of Africa" καθώς και τραγούδια απο τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, πραγματευόμενοι πάντα την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο σήμερα. Χωρίς να ξεχνάνε να κάνουν αναφορά σε μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes... αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi, βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν. Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα!

Featuring Mickey Pantelous

Big Nose Attack

Τα αδέρφια Βoogieman (κιθάρα, φωνή) & Little Tonnie (τύμπανα) σχημάτισαν τους the Big Nose Attack το 2011 μπολιάζοντας τις blues επιρροές τους με «ατίθασα» rock riffs ατενίζοντας τα 70s! 4 χρόνια και 3 official albums αργότερα το συγκρότημα είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον μουσικό ντουέτο της χώρας μετρώντας ήδη τρείς ευρωπαϊκές περιοδείες και κάμποσες εγχώριες εμφανίσεις, με πιο σπουδαία αυτη στο Rockwave Festival 2015 μαζι με τους Black Keys, αλλά και εκείνη της παρουσίασης του τελευταίου τους αλμπουμ στο Gagarin. Οι the Big Nose Attack τα βάψανε μπλε στον προηγούμενο τους δίσκο (Paint It Blue) και πολύ καλά κάνανε, παραδίδοντας στο κοινό τους ένα εξαιρετικό alternative blues rock δίσκο, με το ‘Yeah! That Girl’ να γίνεται το νέο αγαπημένο τραγούδι των fans και να μπαίνει στις Playlists κάθε ενημερωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και dj! Η μπάντα με νέο δίσκο όπου καθόλου τυχαία ονόμασαν ’69’, και ανανεωμένο image και διαθεση, ξεσηκώνει το κοινό της και υπόσχεται αξέχαστες και μοναδικές στιγμές γεμάτες απο ατόφιο blues – rock n’ roll! Από την επίθεση της μεγάλης μύτης δεν ξεφεύγει κανείς.

Nightstalker

Η ωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs, οι groovy ρυθμοί και οι ψυχεδελικές τους κορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για πάνω από 20 χρόνια. Κορυφαία στιγμή της πορείας τους, η κυκλοφορία του άλμπουμ ‘Dead Rock Commandos’, που κυκλοφόρησε από το αμερικάνικο label ‘Small Stone Records’, και έδωσε στο συγκρότημα παγκόσμια αναγνώριση με περιοδείες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ στο εξωτερικό αλλά και στην χώρα μας.

Argy: Vocals
Ανδρέας Λάγιος: Bass
Τόλης Μότσιος: Guitars
Ντίνος Ρούλος: Drums

  • SHARE
  • TWEET