Slow Motion, Split Image, Planet 314, Nick Frontman

Αθήνα @ DeathDisco

Slow Motion, Split Image, Planet 314, Nick Frontman Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Slow Motion, Split Image, Planet 314, Nick Frontman
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

SLOW MOTION
SPLIT IMAGE
PLANET 314
NICK FRONTMAN

Σάββατο 13 Ιουνίου
DEATHDISCO
Είσοδος 5€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Θα ειναι το λαιβ της χρονιας για το κλεισιμο της σεζον και η επισημη αναγγελια της δημιουργιας του νεου CD των Slow Motion και των Planet314 αλλα και το comeback μιας ακομη μεγαλης ιστορικης μπαντας των Split Image, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει ένα 7'' με δύο καινούρια τους τραγούδια. Ενωνουμε την εμπειρια των δεκαετειων μας, και ενωμενοι οριζουμε και το μέλλον της darkwave σκηνης. Μην το χασετε!

SLOW MOTION
Όταν μιλουμε για τους Slow Motion σημερα, περισσοτερο αναφερομαστε σε καταστασεις και εξελιξεις στον χωρο της ανεξαρτητης ελληνικης σκηνης, και στο πως αυτή συσχετιζονταν με την καθαρη και εξω από συνορα και κινητρα αυτουσια μουσικη δημιουργια.

Αυτό ισχυει επειδη το μουσικο εργο των Slow Motion, ξεπερναει κατά πολύ αυτό των 2 LP και 4ων CD που εχουν κυκλοφορησει. Ξεκινωντας επισημα το 1986, ειχαν ηδη στα χερια τους αρκετο υλικο, το οποιο ηδη ειχε χρησιμοποιηθει και συνεχιζε και σε αλλους τομεις, όπως θεατρικα εργα και soundtracks ταινιων.

Η ιδεα πισω από την δημιουργια των Slow Motion, δεν ηταν τοσο η προβολη του μουσικου αυτου εργου, οσο η δημιουργια καποιων live εμφανισεων κατω από ιδιαιτερες σκηνικες συνθηκες και συμβολα που να περνουν καποια μηνηματα περα από αυτά ενός μουσικου event. Στην πορεια, και μπροστα στις πρακτικες δυσκολιες της ελληνικης πραγματικοτητας, το ονειρο αυτό εκφυλιστηκε σιγα σιγα, με τον κοσμο όμως να συνεχιζει να αποζητα lives των Slow Motion εστω και σε μια μικρη απλη σκηνη, δειχνοντας τους ετσι ότι το μηνημα της ιδιομορφης μουσικης και εκφραστικης ερμηνειας τους μπορει να λειτουργει και να γινεται ετσι κιαλλιως αποδεκτο. Τουλαχιστον οσον αφορα τα πιο ‘εμπορικα’ και ‘ευπεπτα’ κοματια τους.

Τα σταθερα μελη:
Θοδωρος Σαμολαδας – συνθεση, στιχος, τραγουδι, πληκτρα
Γιαννης Μπαρουξης – μπασο, φωνητικα, τυμπανα
Γιωργος Φωτης – τυμπανα, κρουστα
Taira Singerveiler – τραγουδι, κρουστα

…σχεδον παντα πλαισιομενοι από περισσοτερα πιο περιστασιακα μελη, τοσο στο μουσικο, οσο και στο σκηνικο μερος καθως αρκετα live τους συνοδευονταν από θεατρικα-χορευτικα και κινηματογραφικα δρωμενα.

Το 1988 κυκλοφορησε το 1ο LP (This), και το ’90 το 2ο (Viaticum). Από το ’90 και μετα, προσπαθωντας να βγαλουν τον ενορχηστρωτικο ογκο των κοματιων τους σε live, αναγκαζονταν να στηνουν πολυπλοκο ηλ.εξοπλισμο και υπολογιστες στην σκηνη, οι οποιοι κατά τη διαρκεια μιας συναυλιας το ’92, από ατυχημα λογω των κραδασμων, επεσαν και καταστραφηκαν. Το γεγονος αυτό, σε συνδιασμο με προβληματα με τη δισκογραφικη εταιρια που τους ειχε αναλαβει, τους ωθησε στο να σταματησουν τα live για αρκετο διαστημα, οπου όμως συνεχιζαν να εργαζονται και να εξελισσονται σε στουντιακο μονο περιβαλλον δημιουργοντας τα sountrack δυο ταινιων μικρου μηκους (‘και εγενετω φως’ του Β.Νακου και ‘πορτες’ του Δ.Μεραντζα οπου και απεσπασαν το βραβειο καλυτερης μουσικης στο φεστιβαλ της Δραμας) , εως οτου το 1996 μια νεα εταιρια η CAPP, αναλαμβανει να βγαλει σε CD τα δυο LP τους, και το 1998, μια συλογη με την στουντιακη δουλεια τους από το ‘90-’98. (Blind transmissions). Παραληλα καποιες χορογραφιες γραφτηκαν που να πλαισιωνουν συγκεκριμενα τραγουδια τους.

Τοτε είναι που ξανααρχισαν και τα lives, με καλυτερους σκηνικους ορους στησιματος και εξοπλισμου και παντα με συνοδεια οπτικου υλικου υπευθυνος του οποιου ηταν ο Παντελης Παντελοπουλος.

Το 2001 κυκλοφορουν το ‘An exponential symphony in an entity that wasn’t’, μια διετη μεγαλη προσπαθεια νεας μουσικης αρχιτεκτονικης, πολύ πιο εξελιγμενο από οτιδηποτε παλιοτερο τους, περιλαμβανοντας μεν την χαρακτηριστικη δυναμικη τους εκφραστικοτητα αλλα πλαισιομενη από πιο κλασικες συνθετες ενορχηστρωσεις και ηχητικα θεματα. Ο ενθουσιασμος της επιτευξης του οποιου μετριαστηκε από την πρακτικη αδυναμια να παιχτουν τα κοματια αυτά σε live.

Το 2009 κυκλοφορησε το πρωτο επισημο βιντεο-κλιπ τους του τραγουδιου ‘the cool force’ σε high definition.

Το 2010 εγραψαν την μουσικη της θεατρικης παραστασης του εργου του Μπερλτον Μπρεχτ – the YES and the NO sayer, που ανεβασε η θεατρικη ομαδα του πνευματικου συλογου της Κορινθου.

Τωρα ηχογραφουν καινουργια κομματια για τη δημιουργια νεου αλμπουμ που οσοι γνωριζουν, συμφωνουν ότι θα βρισκεται ένα βημα ακομη μπροστα από το τελευταιο ‘exponential symphony…’

Στις συναυλειες τους παρουσιαζουν γενικα έναν πιο ροκ- σκληρο χαρακτηρα, αλλα οι ηχογραφησεις τους εχουν και πιο συναισθηματικα, μελωδικα και soundtrack στοιχεια.

Γενικα πρεπει να πουμε ότι η μουσικη των Slow Motion, επιρεασμενη από τον Peter Hammill της δεκαετιας του ’70, την 4AD του ’80, και το μεταπανκ goth/industrial του ’90, παντα λειτουργουσε αποστασιοποιημενα και επιχειρουσε στη θεαση των πραγματων από μια ‘τριτη’ πιο αποστασιοποιημενη συμπερασματικη θεση. Αυτό εδινε παντα ένα βαθυ υπαρξιακο-φιλοσοφικο αγγιγμα που και μεσα από τους στιχους δημιουργουσε μια τελετουργικοτητα οπου κάθε κοματι μεταβαλεται σε μια ‘πραξη’ με δικους της βαθυτερους συμβολισμους.

Αυτοι μπορει αλοτε να τεινουν προς το ‘gothic’, και αλοτε στα ebm/industrial πειραματικα η θεατρικα τραγικα ξεσπασματα, παντα όμως και πισω από όλα δεν υπαρχει παρα μια και μονη δυναμη: Η ερευνα για το τι υπαρχει βαθυτερα πισω από τις αναγκες των αυτοπροσδιορισμων και της επικοινωνιας. Και είναι αυτό ακριβως που καθιστα τους Slow Motion διαχρονικους, και χωρις ορια στο τι μπορει να περιμενει κανεις από τα επομενα τους βηματα.

Ακολουθουν καποια διαδικτυακα links τους:

http://www.myspace.com/slowmotionsm
http://www.slowmotion.gr/
http://reocities.com/yosemite/8669/music/slowmotion.htm
On Live Radio:
http://www.jango.com/music/Slow+Motion?l=0
The cool Force video:
http://www.myspace.com/video/vid/59672272#pm_cmp=vid_OEV_P_P
Live videos:
http://www.youtube.com/user/thoel1
http://www.youtube.com/user/drumigo
Φωτογραφιες:
http://www.myspace.com/slowmotionsm/photos/albums/slow-motion/326801#mssrc=SitesPhotos_SP_AlbumCover_ViewAlbum
Forums:
http://www.postwave.gr/forum/showthread.php?t=243&highlight=slow+motion

SPLIT IMAGE
Split Image are a 4 members band (Guitar, Keyboards, Bass and Drums). They were formed in 1981 at the island of Corfu, Greece. In 1983 they moved to Athens, where they played in many clubs and concerts until 1992. In 2007 three of the original members reformed the band and they started playing again.

In January 2012 their first album ‘exposure’ was released by Dead Scarlet records. It contains 13 tracks all composed between 1982-1992 and recorded between 2010-2011. They decided not to include any new tracks in this album.

Since 2007 they have played many gigs in Athens and have supported the British bands ‘FACES OF SARAH’ and ‘VENDEMIAN’ as well as ‘Georgio 'the dove' Valentino feat Blaine L. Reininger (TUXEDOMOON)’.

In May 2015 a 7’’ with two brand new songs (Time is not my friend ~ A muse) is expected to be released by the band.

The slight different musical influences of the members result in an atmospheric sound which could be called darkwave, early gothic with classical music's influence. Their album ‘exposure’ is available from http://www.deadscarletrecords.com/

To contact and for further information and listenings at: http://www.splitimage.gr/
http://facebook.com/splitimage.gr

THE PLANET 314 (Synth pop,electro) GR
O Σπύρος Δρογγίτης ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία αυτοδίδακτος και στην συνέχεια έπαιξε σε διάφορα ανεξάρτητα garage punk σχήματα πλήκτρα με μεγάλη συναυλιακή εμπειρία .

Αργότερα άρχισε τις μουσικές σπουδές στην Μουσική Σχολή Σαπφώ κάνοντας θεωρία και κλασικό πιάνο και πήρε πτυχίο αρμονίας .

Στην συνέχεια συμμετείχε σε μουσικά σχήματα που είχαν κάνει ήδη δισκογραφικές δουλειές και ένα από αυτά ήταν οι ΚΕΝΟ το πρώτο industrial συγκρότημα που εμφανίστηκε στην Ελλάδα,από εκεί και έπειτα έπαιξε σαν session μουσικός σε επαγγελματικά σχήματα και ταυτόχρονα σπούδασε μουσική στο Tονικό ωδείο και έλαβε από εκεί το πτυχίο της αντίστιξης,της φούγκας και του jazz piano.

O Τhodoris One Two ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία μαθαίνοντας μπάσο και τραγούδι πάνω στην Βυζαντινή φωνητική μουσική και στην συνέχεια έκανε φωνητικά σε διάφορα ανεξάρτητα συγκροτήματα της μουσικής σκηνής της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90.

Αργότερα άρχισε να παίζει μουσική σαν dj σε διάφορα bar και clubs και ξεκίνησε να κάνει εκπομπές σε web radio,τον Ιανουάριο του 2012 άρχισε να ασχολείται με τον τομέα της μουσικής παραγωγής.

Οι Planet 314 δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 με σκοπό να πειραματιστούν σε ηλεκτρονικές μουσικές φόρμες με επιρροές από Synth Pop,Electro Dark,New Wave,Cold Wave etc.

Τον Ιανουάριο του 2015 προστέθηκε και τρίτο μέλος,ο κιθαρίστας Ηλίας Ράπτης γνωστός στην ανεξάρτητη μουσική σαν μέλος στα συγκροτήματα Χερουβείμ και Past Perfect κ.λ.π

Τον Φεβρουάριο του 2015 υπέγραψαν 5 χρόνια συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Factory Fast Records για να συμμετέχουν σε συλλογές της που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Αυτή την περίοδο είναι σε συζητήσεις με ανεξάρτητες ελληνικές εταιρείες για παρουσιάσουν την δουλειά τους και στην χώρα μας.

To όνομα του σχήματος είναι από τον δίδυμο πλανήτη της γης τον KOI PLANET 314C.

The Planet 314
Vocals & Synths - Thodoris One Two
Composer - Computer Arrangment - Spyros Drogitis
Guitars - Elias Raptis
Lyrics by Maria Kotsafti
https://www.facebook.com/theplanet314?ref_type=bookmark
https://www.youtube.com/channel/UCq4RpJb3itetwKKS01zeDvw
https://twitter.com/theplanet314
  • SHARE
  • TWEET