Tania Giannouli Ensemble

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Tania Giannouli Ensemble Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Tania Giannouli Ensemble
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 7 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Tania Giannouli Ensemble Live @ Six D.O.G.S.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 21:00
Είσοδος: 7 ευρώ

Η Τάνια Γιαννούλη, συνθέτις και πιανίστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό, σχημάτισε το δικό της ensemble το 2014. Το σύνολο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου στο πλαίσιο του 2nd Syros Jazz festival, ενώ μια ακόμη συναυλία του έχει προγραμματιστεί για τον Μάϊο του 2015 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  

Η μουσική της Γιαννούλη έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου με επιρροές απο avant-garde του 21ου αιώνα, post-impressionism, σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz αλλά και πιο world ακουσμάτων απο ασυνήθιστα όργανα και κρουστά. Επί σκηνής six d.o.g.s στις 11 Ιανουαρίου θα βρεθεί ένα ακουστικό κουαρτέτο (piano: Τάνια Γιαννούλη, cello: Αλέξανδρος Μποτίνης, saxophones: Guido de Flaviis, percussion/rare instruments: Σόλης Μπάρκι) και guest musician o Γιάννης Νοταράς στα drums.

https://www.youtube.com/watch?v=rtjaWvYMo8k

Τάνια Γιαννούλη
Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά  και σύνθεση στο ωδείο Athenauem. Γράφει μουσική για θέατρο, ντοκυμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, multimedia, video-art, χορό και συναυλίες. Έχει συνεργαστεί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, ενώ έργα της έχουν ερμηνέυσει η Καμεράτα / Armonia Atenea ορχήστρα εγχόρδων, η ΑΣΟΝ (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων), το σύνολο σύγχρονης μουσικής Dissonart και το κουαρτέτο εγχόρδων Galaxy. Η μουσική της για εικόνα έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ, Biennale, μουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σαν πιανίστα ενδιαφέρεται κυρίως για crossover projects και για τον αυτοσχεδιασμό. Είναι ιδρυτικό μέλος των σχημάτων 4+1, Schema Ensemble και Emotone. Η τελευταία της (και πιο προσωπική) δουλειά κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2012 απο το art-music label Rattle στη Νέα Ζηλανδία αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές διεθνώς. To 2014 σχημάτισε το Tania Giannouli ensemble το οποίο έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Απόλλων της Σύρου (2ο Syros Jazz festival), ενώ τον Μαϊο του 2015 θα παρουσιάσει με το ensemble της το έργο της Transcendence στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Περισσότερα στο : www.tania-giannouli.com

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ, βιολοντσέλο
 
Γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε βιολοντσέλο στην Ελλαδα, τη Γαλλία και τη Ρωσία και απέσπασε πρώτα βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς.Έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει εμφανιστεί στην Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Μαρόκο, Τουρκία και Ελλάδα. Απο το 2007 εως και σήμερα εργάζεται στην Ελλαδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ). Οι σολιστικές και ορχηστρικές δραστηριότητές του καλύπτουν ενα ευρύ ρεπερτόριο κλασσικής και σύγχρονης μουσικής.

ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗΣ, Κρουστά / Ιδιόφωνα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Δημοσιεύονται εργασίες του σε βιβλία και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου,της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου.Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Είναι ή ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως Μαγικό Χαλί,Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. Συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Σπυριδούλα, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Νίκο Ξυδάκη, Tάκη Φαραζή, Μίμη Πλέσσα και τον Νότη Μαυρουδή. Επίσης συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες, όπως το Θέατρο της Άνοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ και η ομάδα της Νατάσσας Ζούκα καθώς και σε παραστάσεις παραμυθιών,θεάτρου και αφήγησης με τις: Αγνή Στρουμπούλη, Μάνια Μαράτου και Μαρία Σάββα.

GUIDO DE FLAVIIS, Σαξόφωνα
Ο Guido De Flaviis πήρε το δίπλωμα Σαξοφώνου στο Μιλάνο  το 2004 και το 2007 πήρε το Master Degree απο το Dutch Conservatory in Amsterdam. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά φεστιβάλ και στις μεγαλύτερες Ιταλικές και Ευρωπαϊκές αίθουσες. Είναι μέλος πολλών ensemble και παίζει όλα τα όργανα της οικογένειας των σαξοφώνων, απο σύγχρονη μουσική μέχρι μουσική με electronics και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ των σχημάτων στα οποία συμμετέχει είναι το Artefacts ensemble, η Medeaeletronique και το STAB saxophone quartet. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η “Scaligeri”της La Scala, η S.Cecilia της Ρώμης, Verdi του Μιλάνο, Camerata, Ορχήστρα Χρωμάτων, Ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης.

Tania Giannouli ensemble line up:

Tάνια Γιαννούλη: πιάνο
Guido de Flaviis: saxophones
Σόλης Μπάρκι: κρουστά, ιδιόφωνα, didgeridoo
Αλέξανδρος Μποτίνης: cello
guest: Γιάννης Νοταράς: drums
  • SHARE
  • TWEET