Barb Wire Dolls, Mamma Kin, The Wigs

Αθήνα @ AN Club

Barb Wire Dolls, Mamma Kin, The Wigs Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα Barb Wire Dolls, Mamma Kin, The Wigs
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 10,12 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Ticket House, Public, Παπασωτηρίου, viva.gr
Διοργανωτής Lovelight Productions

Love Light Productions proudly presents for the first time in Greece
BARB WIRE DOLLS

The most explosive and exciting new punk band in a US - European Tour

“Who says punk is dead? Not Barb Wire Dolls, the Greek girl-fronted “street rock” band that is cranking up Los Angeles”.
Odyssey Magazine

“They are hitting Los Angeles with a powerful force. And they have only just begun to unleash their immense talent… Look Out America.. Here come the Barb Wire Dolls….”
Punk Globe Magazine

"Some of the best punk rock since the Ramones!"
Christopher Stets/SPIN magazine photographer

“Greek rockers “Barb Wire Dolls” are storming through the Hollywood scene, leaving a trail of rock-n-roll devastation in their wake… pointing a middle finger where it so clearly belongs.”
Blank TV

Opening Act Athens: Mamma Kin + The Wigs
Opening Act Thessaloniki: Funky Monkey

Παρασκευή 7 Ιουνίου
AN Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Σάββατο 8 Ιουνίου
Eightball Club
Πίνδου 1

Doors open: 21.00

Ένα από τα σπουδαιότερα punk συγκροτήματα του σήμερα και της Punk Rock σκηνής παγκοσμίως θα επισκεφτεί τη χώρα μας και γενέτειρα 2 μελών του στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του εκπληκτικού debut album του “Slit” και του φετινού split single “W/ OFF”! Στις 7 & 8 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υποδεχτείτε την ανερχόμενη δύναμη του punk που έχει κατακτήσει την Αμερική και την Αγγλία με τις μοναδικές περιοδείες της και τα διαδοχικά sold out event της. Η σκληρή εικόνα της punk rock σκηνής του Λος Άντζελες έχει όνομα κι αυτό είναι Barb Wire Dolls. Προμηνύεται το πιο σκληρό, ωμό και άναρχο live των τελευταίων ετών.

Διαβάζοντας τις διθυραμβικές κριτικές δημοσιογράφων με ιστορία στη συγκεκριμένη σκηνή και τα σχόλια των θρύλων του παρελθόντος είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η μπάντα ξεκίνησε στην Ελλάδα. Και όμως έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα αλλά κατέληξε ευτυχώς για όλους στο L.A. Χωρίς αμφιβολία οι Barb Wire Dolls κάνουν με τα κατορθώματα τους το παγκόσμιο punk λίγο πιο ελληνικό. Καύσιμο τους η απαίτηση για πολιτική, κοινωνική και μουσική αλλαγή κι αποτέλεσμα μια ολόφρεσκια punk rock επανάσταση στη παγκόσμια μουσική πραγματικότητα. Εμπνευσμένοι από το πρώτο κύμα του punk όπως Ramones, Sex Pistols, The Clash κι άξιοι συνεχιστές του "Do-It-Yourself" punk σκεπτικού της Καλιφόρνια των Black Flag και Dead Kennedy's, οι Barb Wire Dolls ξεσηκώνουν το κοινό με την ένταση και την ενέργεια που βγάζουν στις live εμφανίσεις τους. Πρόσφατα τάραξαν την παγκόσμια μουσική σκηνή με το Debut album τους “SLIT”. Ηχογραφημένο μέσα σε 2 νύχτες από την Indie ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Steve Albini κι έχει συνεργαστεί με group όπως Nirvana, Stooges, Pixies κ.α., το “Slit” έχει δεχτεί κριτικές όπως «o καλύτερος punk δίσκος μετά το περίφημο Bleeche των Nirvana» και «ένα ατομικής ενέργειας ηχητικό κύμα, μάλλον ο καλύτερος punk δίσκος των τελευταίων 2 δεκαετιών. Τα τραγούδια του είναι το ένα καλύτερο από το άλλο με τα “Revolution”, “Your Escape”, “Walking Dead”, “Destroyer Boy”, “L.A”, “Shut Up Slut”, “Teenage Crisis”, “I Wanna Know” να ξεχωρίζουν.

Οι Barb Wire Dolls αδιαμφισβήτητα αποτελούν το νέο πρόσωπο του punk, με γνήσιο punk rock 70's CBGB στυλ και μια εκρηκτική ξανθιά persona που συγκρίνεται, όχι άδικα, πλέον με την Blondie και τραγουδά με τη φωνή των Patti Smith και Johnny Rotten σε μία.

Με βάση το Λος Άντζελες αλλά αρχική μήτρα προέλευσης την Ελλάδα οι Barb Wire Dolls αποτελούν ένα πολιτικοποιημένο εκρηκτικό κύμα rock and roll που συνδυάζει first wave punk, grunge και metal riffs. H μπάντα αποτελείται από του Έλληνες Isis Queen στα φωνητικά, Krash Doll στα drums και τον (αμερικάνο) Pyn Doll στην κιθάρα. Το 2010 τους ανακάλυψε ο θρυλικός ραδιοφωνικός παραγωγός και Dj Rodney Bingenheimer από τον ραδιοφωνικό σταθμό KROQ του Λος Αντζελες κι άρχισε να παίζει τα κομμάτια τους συνέχεια. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Κάλεσε το group στην Αμερική. Η μπάντα που διέμενε σε μια καλλιτεχνική κομμούνα στην Κρήτη αμέσως πούλησε ό,τι είχε και μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Στην πρώτη τους εμφάνιση έκαναν sold-out στο Roxy Theatre. Το 2011 κυκλοφόρησαν το 2ο demo “Fuck The Pussies” και πραγματοποίησαν 2 περιοδείες στην Αμερική μαζί με τους TSOL, Cro Mags, Sublime lbc, Angry Samoans, Mushroomhead, Static X και Status Quo, έπαιξαν ως headliners σε πολλά festival, επίσης μαζί με τον Jello Biafra και τους Bouncing Souls. Το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο debut άλμπουμ τους “Slit” πραγματοποιώντας με αυτή την αφορμή 3 show στη Νέα Υόρκη. Το 2013 συνεχίστηκε με την παγκόσμια κυκλοφορία ενός single βινυλίου με τίτλο “W/ OFF” σε συνεργασία με τον Keith Morris/ex-frontman των Black Flag και Circle Jerks, ένα live dvd από εμφάνιση τους στο Tremont Music Hall, ακόμα περισσότερα εξώφυλλα και τηλεοπτικές εμφανίσεις, περιοδείες ως Headliner ή ως co-headliνερ band, tour με τους punk θρύλους GBH κ.α. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με 32 εμφανίσεις , στο πλαίσιο της οποίας θα εμφανιστούν και στην χώρα μας στις 7&8 Ιουνίου σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Μαζί τους στη σκηνή οι Mamma Kin και The Wigs στην Αθήνα και οι Funky Monkey στη Θεσσαλονίκη.

Υπερσύνδεσμοι:

Barb Wire Dolls videos:
http://www.dailymotion.com/video/xzwtjy_barb-wire-dolls-black-and-blue_music
http://www.dailymotion.com/video/xzwtks_barb-wire-dolls-l-a-official-music-video_music
http://www.dailymotion.com/video/xzwtlv_barb-wire-dolls-your-escape-official-video-a-blanktv-world-premiere_music
http://www.dailymotion.com/video/xzwtlk_barb-wire-dolls-shut-up-slut-live-at-r-bar-the-bowery-of-new-york-city_music
http://www.dailymotion.com/video/xzwu89_barb-wire-dolls-punk-the-fussies-fk-the-pussycat-dolls-a-blanktv-premiere_music#.UZRGxErwmjY

Barb Wire Dolls Interview @ Eric Blair Show
http://www.dailymotion.com/video/xzwu8j_barb-wire-dolls-on-tv-the-blairing-out-w-eric-blair-show-new-punk-scene_music#.UZRNq0rwmjY

Stream on SoundCloud: www.soundcloud.com/barb_wire_dolls
Official facebook page: https://www.facebook.com/barbwiredolls?fref=ts
Official Myspace page: http://www.myspace.com/barbwiredolls

Athens facebook event: https://www.facebook.com/events/443568795729660/
Thessaloniki facebook event: https://www.facebook.com/events/341041022668363/

Τιμές & Διάθεση Εισιτηρίων

Προπώληση: 10€ [τα πρώτα 300]
Προπώληση: 12€
Προπώληση/Ταμείο: 12€

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων Αθήνα:
Μέσω του Viva.gr και του τηλεφωνικού αριθμού 11876
Public [σε όλα τα καταστήματα Αθηνών]
Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου [σε όλα τα καταστήματα Αθηνών]
Ticket House [Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς]

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων Θεσσαλονίκη:
Τicket House [Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς]
Stereodisc [Αριστοτέλους 4]
Lotus Records Store [Σκρα 7]
Eightball Club
Nephilim Store

  • SHARE
  • TWEET