Ντοκιμαντερ με τους Wolf Alice …"On The Road"

O σκηνοθέτης του "24 Hour Party People", Michael Winterbottom εμπνέεται από το "Dont Look Back" του Bob Dylan

06/10/2016 @ 12:42

Η λονδρέζικη rock μπάντα Wolf Alice είναι το θέμα της νέας ταινίας του Michael Winterbottom, "On The Road", εμπνευσμένη από το "Dont Look Back", το 60s ντοκιμαντέρ για την περιοδεία του Bob Dylan στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο σκηνοθέτης των "24 Hour Party People", "The Trip" και "Welcome to Sarajevo" κινηματογραφεί την περιοδεία των ανερχόμενων Wolf Alice, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη καθημερινότητα μιας μπάντας που βρίσκεται «στο δρόμο», στο road crew και στην υπόλοιπη συνοδεία της.

Σε συνέντευξή του ο Winterbottom σημειώνει: «Είδα ξανά το "Dont Look Back" πριν ξεκινήσω να γυρίζω την ταινία. Μου αρέσει ο τρόπος που αφήνει τα γεγονότα να κυλήσουν χωρίς να προσπαθεί να σχολιάσει το οτιδήποτε. Πάνω σε αυτή τη λογική προσπάθησα με απλότητα να περιγράψω αυτό που συμβαίνει όταν μια μπάντα βρίσκεται στο δρόμο».

O frontman του συγκροτήματος Ellie Rowsell δήλωσε σχετικά: «Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς θα δω στην ταινία. Συμφωνήσαμε για το "On The Road" γιατί είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις και δεν είχε τύχει να δουλέψουμε με σκηνοθέτες, παραγωγούς και ηθοποιούς στο παρελθόν».

Η πρεμιέρα του "On The Road" θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στο London Film Festival.

  • SHARE
  • TWEET