«Ναι» στη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο

To Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το "οκ" αλλά με όρους!

07/06/2017 @ 11:12

H είδηση της επικείμενης συναυλίας των Foo Fighters στο Ηρώδειο ήταν ένα ερώτημα που... πλανιόταν επί εβδομάδες αλλά τελικά δόθηκε η απάντηση.

Χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέτασε το σχετικό αίτημα και μετά από αρκετή συζήτηση και επιφυλάξεις, τα μέλη του ΚΑΣ είπαν «ναι» στην προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού για την πραγματοποίηση συναυλίας των Foo Fighters στις 10 Ιουλίου 2017, αλλά και στην κινηματογράφηση-βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο γνωστής αμερικανικής ταξιδιωτικής εκπομπής.

Όπως έγινε γνωστό, η συναυλία δεν θα έχει εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις, οι οποίες θα δοθούν σε φορείς, όπως στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ για τη μαγνητοσκόπησή της θα χρησιμοποιηθούν διαφόρων τύπων κάμερες (κάποιες πάνω σε γερανούς τύπου Jimmy Jib).

Η εταιρεία Landmarks Live in Concert αλλά και η μπάντα, δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση.

Η γνωμοδότηση δόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι αντιρρήσεις ήταν αρκετές. «Συνάδει με τον χαρακτήρα του μνημείου μια συναυλία σκληρού ροκ;», «υπάρχει κίνδυνος για το Ηρώδειο από τον αρκετά βαρύ εξοπλισμό της διοργάνωσης;», «έχει ασφάλεια η χρήση drone πάνω από τα κεφάλια των θεατών;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, τέσσερα μέλη του οποίου έδωσαν αρνητική ψήφο, κυρίως με το σκεπτικό ότι η ασφάλεια και ο χαρακτήρας του μνημείου «επιζητούν» άλλου τύπου εκδηλώσεις.

Η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ήταν αρνητική («γιατί να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος χώρος, πιο ταιριαστός και πιο μεγάλος από το Ηρώδειο;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε), προτείνοντας ωστόσο όρους στην περίπτωση που η συναυλία έπαιρνε την έγκριση του ΚΑΣ. Oι ενστάσεις ξεπεράστηκαν με κάποιους όρους: τα ντεσιμπέλ να μην ξεπερνούν κάποια όρια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό να μη ζυγίζουν περισσότερο από 10 τόνους το καθένα, ενώ δεν θα παιχτούν  τα πιο «άγρια» κομμάτια του συγκροτήματος! Δηλαδή;

Το βίντεο θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS/USA στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής εκπομπής Landmarks Live in Concert, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση τριών τραγουδιών με live streaming διάρκειας περίπου 10 λεπτών.

Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή αμερικανική εκπομπή, που την παρακολουθούν 200 εκατομμύρια άνθρωποι. Την παρουσιάζει ο Chad Smith, ντράμερ των Red Hot Chili Peppers. Θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου που θα προβληθεί τον Οκτώβριο θα είναι η Αθήνα, με πλάνα από την πόλη, τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο, καθώς και συνεντεύξεις με ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων και η υπουργός Πολιτισμού, οι οποίες θα γίνουν στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και αλλού.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ.

  • SHARE
  • TWEET