Τους 33 έφτασαν οι νεκροί από πυρκαγιά σε πάρτυ-συναυλία, φόβοι για περισσότερους

Το αυτοσχέδιο πάρτι σε αποθήκη στο Oakland κατέληξε σε τραγωδία

04/12/2016 @ 11:48

Πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια ενός πάρτυ που γινόταν σε αποθήκη στο Oakland της California στοίχισε τη ζωή σε 33 ανθρώπους, όπως αναφέρει το CNN το πρωί της Δευτέρας και ενώ δεν έχει ερευνηθεί ακόμα το 70% του κτιρίου.

Η πυρκαγιά κατέκαψε το διώροφο κτίριο που καταλάμβανε περίπου μισό οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζε στούντιο καλλιτεχνών, εργαστήρια, χώρους με αντίκες και έπιπλα.Η αποθήκη με το όνομα Ghost Ship στέγαζε μουσικούς που αντάλασσαν όργανα, δίσκους, μηχανήματα ενώ συχνά διοργάνωναν πάρτι. Πριν λίγες μέρες οι ιδιοκτήτες είχαν τιμωρηθεί -ξανά- με πρόστιμο για σωρεία παραβάσεων.

Το πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική έγινε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, που είχε μόνο δύο εξόδους. Μια αυτοσχέδια σκάλα στο εσωτερικό, η μοναδική που υπήρχε, φαίνεται πως ήταν κατασκευασμένη από παλέτες. Η οροφή της αποθήκης κατέρρευσε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στη διάρκεια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις αρχές, και τμήματα του δευτέρου ορόφου υποχώρησαν και έπεσαν στον πρώτο όροφο.

Η αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης δήλωσε πως η πυρκαγιά ήταν η χειρότερη που έχει δει σ' όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της. Η δήμαρχος Λίμπι Σάαφ έκανε λόγο για μια «σκηνή καταστροφής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  • SHARE
  • TWEET