Έφυγε από τη ζωή ο Keith Emerson

Το ιδρυτικό μέλος των Emerson Lake & Palmer πέθανε σε ηλικία 72 ετών

12/03/2016 @ 07:30

O Keith Emerson, κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος της εμβληματικής progressive rock μπάντας, Emerson Lake & Palmer, πέθανε χθες στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια σε ηλικία 72 ετών.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το συγκρότημα μέσω της σελίδας του στο Facebook. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αν και το BBC αναφέρει πως η αστυνομία επιβεβαίωσε πως σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να γίνεται ακόμα λόγος για δολοφονία ή αυτοκτονία. Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες έπασχε από μια πάθηση στα νεύρα των χεριών, κάτι που τον οδήγησε σε κατάθλιψη. Τίποτα, όμως, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα,

Ο Βρετανός κιμπορντίστας και συνθέτης θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς στην ιστορία του progressive rock, καθώς χρησιμοποιούσε συνεχώς την τεχνολογία στη μουσική. Οι γυμνές καλωδιώσεις του Moog synthesizer αποτελούσαν χαρακτηριστικό της παρουσίας του στη σκηνή.

Ο ντράμερ Carl Palmer δηλώνει πως «ο Keith ήταν μια ευγενική ψυχή και η αγάπη και το πάθος του για την ερμηνεία του ως κιμπορντίστας, θα μείνουν ανέγγιχτα στα χρόνια που θα έρθουν. Ήταν πρωτοπόρος και εφευρετικός, όσα έκανε άγγιξαν τον κόσμο της rock, της jazz και της κλασικής μουσικής».

Όταν διαλύθηκαν το 1979, ο Emerson έγραψε μουσική, παράλληλα με σόλο δουλειές, και για τον κινηματογράφο πριν επανενωθούν το 1991.

  • SHARE
  • TWEET