Duff McKagan: «Δε νομίζω πως ο Izzy ήταν αφανής ήρωας»

Ο μπασίστας των Guns N' Roses αναπολεί…

07/11/2017 @ 18:18

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο μπασίστας των Guns N' Roses, Duff McKagan, μίλησε για τον Izzy Stradlin και πιο συγκεκριμένα για το πόσο «αφανής ήρωας» ήταν στο συγκρότημα.

«Δε νομίζω πως ο Izzy ήταν αφανής ήρωας. Ήταν ένα ξεχωριστό κομμάτι της μπάντας, όπως άλλωστε και ο καθένας από εμάς. Μερικά από τα beats του Steven (Adler), για παράδειγμα, έδιναν έμπνευση για ένα ξεχωριστό riff. Πώς άραγε να δώσεις credit σε ένα ντράμερ για κάτι τέτοιο».

Και συνεχίζοντας:

«Μπορείς να δώσεις credit στον Axl ο οποίος μας πίεσε αρκετά για να βγάλουμε το riff του "My Michelle", που τελικά μπήκε στον δίσκο. Αν ακούγατε την αρχική επιλογή… Δεν είχε καμία σχέση. Ούτε που το θυμάμαι. Ο Izzy έδωσε μερικά από τα πιο cool riffs, με το υπόλοιπο συγκρότημα να τα παίρνει και να τα μετατρέπει σε κάτι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Ήταν ένας πολύ ωραίος τύπος. Όλοι βέβαια είχαμε και τους "δαίμονές" μας ανά τις εποχές (γέλια)».

Όταν ρωτήθηκε για τη συνεισφορά τους στο "Appetite for Destruction" ο Duff ανέφερε:

«Είναι πολύ δύσκολος να πεις γιατί όλοι μας προσφέραμε κάτι σε όλα τα κομμάτια. Όπως το "It's So Easy", το οποίο αρχικά ηχογράφησα σε ένα τετρακάναλο και ο Axl το αγάπησε. Στο "Paradise City" έβαλα μερικούς στίχους και τρία ακόρντα. Το πρώτο riff του "Welcome To The Jungle" είναι εμπνευσμένο από μια παλιά punk μπάντα. Υπήρξαν πολλές συνεισφορές αλλά δε μπορώ να πω πως ήταν δικές μου γιατί λειτουργούσαμε ομαδικά».

Και ολοκληρώνοντας:

«Προβάραμε ατέλειωτες ώρες. Ο Axl ξεκινούσε να τραγουδάει κάτι και μας ζητούσε να "θυμώσουμε". Έχει εξαιρετικό ένστικτο. Στην αρχή σκέφτεσαι πως δεν ξέρει καν να παίζει κιθάρα και αναρωτιέσαι για το πως μπορεί να έχει λόγο. Μετά όμως από τον εκνευρισμό ο Slash θα έβγαζε ένα τρομερό riff. Από τις κόντρες μας με το ένστικτο του Axl προέκυπτε πολύ καλή μουσική».

  • SHARE
  • TWEET