Στο "The Hateful Eight" καταστράφηκε συλλεκτική κιθάρα 146 ετών!

Ο Kurt Russell έσπασε κατά λάθος, όπως έλεγε το σενάριο, μια κιθάρα αξίας 40.000 δολαρίων

08/02/2016 @ 14:23

Αν έχετε δει την τελευταία ταινία του Quentin Tarantino, "The Hateful Eight", υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας της Jennifer Jason Leigh παίζει με μια ακουστική κιθάρα.

Τότε, ο εκνευρισμένος δεσμοφύλακάς της, Kurt Russell, την αρπάζει και τη διαλύει! Δείτε τη σκηνή από εδώ.

Η κιθάρα που βλέπετε ήταν αντίκα του 1870 με αξία 40.000 δολαρίων. Στις πρόβες χρησιμοποιούνταν ίδιες, και στη σκηνή όπως δήλωσε ο μοντέρ ήχου, θα σταματούσαν, θα αντικαταστούσαν με μια ρέπλικα την κιθάρα, και αυτή θα έσπαγε ο Russell. Κάποιος όμως ξέχασε να αλλάξει την αυθεντική και να ειδοποιήσει τον ηθοποιό και η αντίδραση της Jennifer Jason Leigh, που ουσιαστικά γυρίζει και κοιτάζει προς το μέρος του Tarantino που παρακολουθεί, είναι πέρα για πέρα αληθινή και βέβαια ο σκηνοθέτης την κράτησε!

Η ίδια το είπε σε δηλώσεις της. Πίστεψε πως κάποιος θα φώναζε "cut" κάτι που δεν συνέβη. Ο Tarantino είχε εξασφαλίσει την κιθάρα από το "Martin Museum" και ήδη οι υπεύθυνοι δηλώνουν εκνευρισμένοι και υπογραμμίζουν πως δεν πρόκειται να παραχωρήσουν κανένα άλλο από τα εκθέματά τους για γυρίσματα ταινιών. «Η κιθάρα δεν επισκευάζεται. Τα χρήματα και η αποζημίωση δεν είναι το θέμα, αλλά το ότι καταστράφηκε ένα κομμάτι της Αμερικανικής μουσικής ιστορίας» είπαν οι υπεύθυνοι.

  • SHARE
  • TWEET