H απέχθεια του Steve Albini για τη «μηχανοποιημένη χορευτική μουσική» έγινε διαφήμιση!

Διαβάστε τι έγραψε όταν του ζήτησαν άδεια να χρησιμοποιήσουν τη φωνή του σε τραγούδι

30/09/2015 @ 11:06
Ο Oscar Powell είναι το αφεντικό της Diagonal label και κυκλοφορεί μουσική ως Powell, κινούμενος σε χορευτικούς και EBM ρυθμούς.

Το νέο του τραγούδι "Insomniac", περιλαμβάνει ένα sample της φωνής του Steve Albini από την εποχή των Big Black.

Ο Powell με mail ζήτησε την άδεια του καλλιτέχνη και ταυτόχρονα του εξέφρασε την μεγάλη αγάπη που είχε στους Big Black. Ο Albini έδωσε με τη... μία την έκρισή του αλλά μαζί, και μία απάντηση για το πόσο μισεί και αποστρέφεται αυτού του είδους τη μουσική. Ο Powell είχε τότε τη φοβερή ιδέα να διαφημίσει το τραγούδι, με μια τεράστια αφίσα σε δρόμο του Λονδίνου με το mail-μίσους του Albini, όπως βλέπετε παρακάτω.

Διαβάστε τι έγραψε, με αναφορά και στον δικό μα Ξενάκη, με το κλείσιμό του, να είναι όλη η ουσία αυτών που σκέφτεται: «Είμαι το απόλυτα λάθος άτομο για αυτού του είδους τη μουσική. Πάντα απεχθανόμουν την μηχανοποιημένη χορευτική μουσική, την ανόητη απλότητά της, τα clubs που την έπαιζαν, αυτούς που πήγαιναν σε αυτά, τα ναρκωτικά που έπαιρναν, τις αηδίες που συζητούσαν, τα ρούχα που φορούσαν, τους τσακωμούς που είχαν μεταξύ τους. Πολύ απλά, μισούσα 100% ότι είχε σχέση με αυτή.

Η ηλεκτρονική μουσική που μου άρεσε ήταν ριζοσπαστική και διαφορετική, σαν τους White Noise, Ιάννη Ξενάκη, Suicide, Kraftwerk και τα πρώτα των Cabaret Voltaire, SPK και DAF. Όταν και αυτή έγινε μέρος της dance/club σκηνής, ένιωσα σαν να χάσαμε τον πόλεμο. Απεχθάνομαι την κουλτούρα των club τόσο πολύ όσο απεχθάνομαι οτιδήποτε στον κόσμο. Είμαι ενάντια σε όσα κάνεις και είμαι εχθρός αυτού που πρεσβεύεις αλλά δεν έχω και κανένα πρόβλημα με όσα κάνεις. Με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις ότι θες με οτιδήποτε δικό μου έχεις στα χέρια σου. Μη νοιάζεσαι. Καλή διασκέδαση! Steve».

O 53χρονος Αμερικανός παραγωγός και ηγέτης των Shellac (οι οποίοι έδωσαν στο An-Club μία από τις κορυφαίες συναυλίες της χρονιάς) έχει ξαναπεί τη γνώμη του περί πνευματικής ιδιοκτησίας σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του, που διαβάζετε εδώ.

steve-albini2-billboard
  • SHARE
  • TWEET