Έρευνα αποκαλύπτει ότι ο κόσμος στις συναυλίες προτιμά να περνά τον χρόνο του πίνοντας και κάνοντας ναρκωτικά

13/06/2013 @ 10:45
Σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα, ο μέσος θεατής ενός φεστιβάλ προτιμάει να χρησιμοποιεί τον χρόνο του πίνοντας, κάνοντας ναρκωτικά και κάνοντας σεξ, ενώ επίσης υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν το ενδιαφέρει να ακούσει μουσική.

Το MSN ρώτησε 2.000 άτομα που παρευρίσκονται σε συναυλίες σχετικά με την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκειά των φεστιβάλ. Η αναπάντεχη ανακάλυψη είναι ότι μόλις το 45% των θεατών πηγαίνει με πρώτο μέλημα να ακούσει μουσική. Όπως αποκάλυψαν οι ερωτηθέντες, ο κύριος λόγος που πηγαίνουν είναι η ατμόσφαιρα καθώς επίσης και η ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Το 47% έχουν κάνει κάτι που «δεν θα διανοούνταν ποτέ να κάνουν αν δεν βρίσκονταν σε φεστιβάλ». Το 25% παραδέχθηκε ότι έχει κάνει σεξ με κάποιον άγνωστο σε φεστιβάλ, 21% ότι έχει χρησιμοποιήσει ναρκωτικά και 13% έχει λάβει μέρος σε καβγά.

Ακόμα και οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν αποδεικνύονται πιο ήρεμες. 9% των ατόμων ηλικίας 45 έως 54 ετών πήρε ναρκωτικά σε φεστιβάλ, 20% μέθυσε και 10% έκανε σεξ με αγνώστους.

Ο καθηγητής του Salford University, George McKay, σχολίασε τα αποτελέσματα: «Τα φεστιβάλ έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση των καρναβαλιών, κατά τα οποία δεν τηρούνται οι συνηθισμένες συμπεριφορές που έχουν οι άνθρωποι στην καθημερινή ζωή τους. Τα μουσικά φεστιβάλ εξακολουθούν να είναι τέτοιοι τόποι, χωρίς κανόνες, ό,τι ηλικία και να έχει κανείς.»
  • SHARE
  • TWEET