Δείτε το video των Run The Jewels για την «ματαιότητα της βίας»

Είναι το "Close Your Eyes (And Count To Fuck)" με τη συμμετοχή του Zack De La Rocha

27/03/2015 @ 11:56
Run The Jewels είναι ένα αμερικανικό hip-hop ντουέτο, με δύο πολύ καλούς δίσκους και με τον περσινό "Run The Jewels 2" να έχει περίοπτη θέση και στην δική μας ανασκόπηση του 2014.

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου είναι το "Close Your Eyes (And Count To Fuck)" με τη συμμετοχή του Zack De La Rocha των Rage Against the Machine στα φωνητικά. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν και το επίσημο video να δείχνει τη μάχη μεταξύ δύο εξαντλημένων ανδρών. Ενός αστυνομικού (ο ηθοποιός Shea Whigham γνωστός από το "Boardwalk Empire") και ενός άοπλου νεαρού μαύρου, παιγμένος από τον Keith Stanfield, ο οποίος συμμετείχε στο περσινό "Selma" στο ρόλο του ακτιβιστή Jimmie Lee Jackson, που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Είναι ξεκάθαρη η απόπειρα της μπάντας να σχολιάσει την ματαιότητα της βίας, όπως είπαν, στη σημερινή Αμερική με τις συνεχείς βιαιοπραγίες αστυνομικών εναντίον πολιτών. «Θέλαμε μέσω ενός απλού αλλά δυνατού πορτραίτου δύο ανδρών να τονίσουμε την υπέρμετρη βία χωρίς όμως να χάσουμε το ανθρωπιστικό μήνυμα» είναι τα λόγια του σκηνοθέτη A.G. Rojas.

Δείτε το εξαιρετικό video από εδώ.
  • SHARE
  • TWEET