Απεβίωσε ο θρύλος της soul, Bobby Womack

Αρκετά επιβαρυμένη ήταν η υγεία του το τελευταίο διάστημα

30/06/2014 @ 10:15
Απεβίωσε την Παρασκευή που μας πέρασε (27/6) σε ηλικία 70 ετών (γεν. 1944) ένας από τους θρύλους της gospel, r 'n' b και soul μουσικής, ο Bobby Womack.

Προς το παρόν τα ακριβή αίτια θανάτου του Womack δεν είναι γνωστά, αλλά τα τελευταία χρόνια η υγεία του καλλιτέχνη ήταν πάρα πολύ επιβαρυμένη καθώς έπασχε από καρδιοπάθειες, διαβήτη, είχε περάσει καρκίνο του εντέρου και είχε αναπτύξει και Αλτσχάιμερ.

Η καριέρα του Bobby Womack ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '50 όπου μαζί με τα αδέρφια του σχημάτισε τους Womack Brothers που αργότερα μετονομάστηκαν Valentinos. Το κομμάτι των Valentinos, "It's All Over Now", που έχει γράψει ο Womack έγινε πολύ γνωστό στον rock κόσμο όταν διασκευάστηκε από τους Rolling Stones.

Το 1968 ο Womack ξεκίνησε την πλούσια προσωπική του καριέρα η οποία έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Στη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Janis Joplin, Elvis Presley, Sly & The Stone Family, Aretha Franklin, Dusty Springfield κ.ά. αλλά και με πιο σύγχρονους όπως με τους Gorillaz του Damon Albarn.

Το 2009 εντάχθηκε στους κόλπους του Rock & Roll Hall Of Fame. Ο θάνατός του πρόλαβε την ολοκλήρωση ενός νέου άλμπουμ που ετοίμαζε, στο οποίο θα συμμετείχαν ο Stevie Wonder, ο Snoop Dog, ο Rod Stewart κ.ά.
  • SHARE
  • TWEET