Terrapin

Αθήνα @ Κύκλωπας

Terrapin Αθήνα @ Κύκλωπας
Συγκροτήματα Terrapin
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κύκλωπας
Διεύθυνση Σουλτάνη 8, Εξάρχεια
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Terrapin για τη νέα σεζόν θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21/10 στον Κύκλωπα (Σουλτάνη 8, Εξάρχεια).

Πριν και μετά το λάιβ, θα επανδρώνει τα ντεκ και τα πικάπ ο Παναγιώτης Φουρκιώτης.

Terrapin

Οι Terrapin είναι μια σχετικά νεοσύστατη αθηναϊκή μπάντα που αποτελείται από τρεις παλιούς φίλους και μουσικούς, νυν και πρώην μέλη διαφόρων σημαντικών αθηναϊκών συγκροτημάτων, με πρώτο ανάμεσα σε αυτά τους «θρυλικούς» No Man’s Land.

Οι Terrapin δημιουργήθηκαν μέσα από την ανάγκη μιας απλούστευσης των μέσων: ένα κατά βάση ακουστικό τρίο, (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) που ξεκινά από το folk rock, περνά από τη ψυχεδέλεια και το acid folk και φτάνει ως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με βασικό άξονα την παλιά καλή τραγουδοποιΐα.

Παράλληλα με τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους άλμπουμ - οι οποίες πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους - οι Terrapin πραγματοποιούν συχνές ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους  της Αθήνας και των περιχώρων - και αφού αγαπούν ιδιαίτερα τα live, δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους κάποιες διασκευές – «πειραγμένες», με τρόπο που, όπως έχει γραφτεί, «…κάνει τα τραγούδια άλλων να τα λες δικά τους».

Ποιο είναι λοιπόν το στίγμα των Terrapin; Ένα ακουστικό τρίο που κατορθώνει να δημιουργήσει μια εξαιρετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, χάρη στην εσωτερική ένταση και το πάθος που χαρακτηρίζει την κάθε τους ζωντανή εμφάνιση.
 
Τους Terrapin αποτελούν οι

Βασίλης Αθανασιάδης, φωνή, κιθάρα
Γιώργος Παπαγεωργιάδης, μπάσο
Γιώργος Τζίβας, τύμπανα, κρουστά

Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν επίσης οι εξής φίλοι - μουσικοί:

Σταύρος Παργινός - τσέλο
Παύλος Καραπιπέρης (Small Blues Trap) - φυσαρμόνικα
Λάμπρος Καράμπαλης (Robert Sin) - πλήκτρα
Γιώργος Γουμενάκης - μαντολίνο
Βασίλης Καμπούρης (Bill Hunchback) - σιτάρ

facebook.com/pages/Terrapin/551797804891650

  • SHARE
  • TWEET