Rocking Raccoon - Έβλεπε άλλος Jag;

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 09/07/2012 @ 12:43
Αποψάρα 51



Kατευθείαν στο ψητό, γιατί με τις συναυλίες -που ήταν πραγματικά χάσιμο χρόνου- και μ' αυτά και μ' αυτά ξέχασα εντελώς ένα εξαιρετικά σημαντικό νέο που έπρεπε να σχολιαστεί, και νιώθω λίγο άσχημα που το παρέλειψα. Μιλάω προφανώς για αυτά που γίνονται με τον Randy Blythe των Lamb of God.

Για όποιον λοιπόν επίσκεφτηκε φίλο/γνωστό σε σπηλιά την περασμένη εβδομάδα, στη στάση των Lamb of God στη Τσεχία πριν από κάποιες μέρες, δεν τους επέτρεψαν να παίξουν, γιατί πολύ απλά υπήρχε ένα ένταλμα σύλληψης στο όνομα του Blythe από το 2010. Τι έγινε λοιπόν το 2010; Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους στην Πράγα, κάποιος από το κοινό αποφάσισε πως ήταν μαγκιά του και δικαίωμα να ανέβει πάνω στη σκηνή την ώρα που έπαιζαν οι Lamb of God. O Blythe είχε αντίθετη άποψη, και σε μία κίνηση που την φαντάζομαι τύπου «this is Sparta» τον κατέβασε από τη σκηνή, μάλλον βίαια. Αυτό λοιπόν το «κατέβασμα» τον οδήγησε να χτυπήσει το κεφάλι του αυτός ο οπαδός, να πέσει σε κώμα, και κάποιες εβδομάδες μετά, δύο νομίζω, να υποκύψει στα τραύματά του. Ατύχημα όλα προφανώς.

Randy Blythe

Τώρα εγώ αυτά τα νομικά δεν τα ξέρω, και ότι ξέρω είναι από το CSI, το Law & Order και το Wire (και το JAG, αλλά δε μετράει), αλλά απ' ό,τι κατάλαβα κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας. Εγώ, αν ήμουν να πούμε άνθρωπος του νόμου ή ξέρω 'γω τι, όταν καταζητείς κάποιον για ανθρωποκτονία, δεν σταματάς να τον καταζητείς επειδή έφυγε από τη χώρα, και άμα τύχει και ξαναπεράσει του περνάς τις χειροπέδες. Δηλαδή είχαμε ας πούμε από τη μία τους Τσέχους οπαδούς των Lamb of God να προσεύχονται να ξαναπεράσουν για λάηβ από τη χώρα τους, και είχες και τους Τσέχους μπάτσους να προσεύχονται να κάνουν μία σύλληψη. Ορθώς ή αδικώς τον ψάχνουνε τον Blythe, άμα τον εψάχνεις για φόνο, τον εψάχνεις παντού. Αλλά όπως είπαμε, αυτά τα ιντερνασιοναλελέ δεν τα ξέρω καθόλου, κι ασέ το βαρύ και άγαρμπο χέρι του νόμου να πράττει όπως νομίζει πρέπον και ηθικά αποδεκτόν. Τέλοσπαντων, δεν είναι μόνο αυτό το παράξενο. Το κυριότερο που με προβλημάτισε είχε να κάνει με το πώς διάβολο δεν είχε ακούσει κανείς τίποτα δύο χρόνια τώρα. Πώς δεν έγινε χαμός το 2010 με επικεφαλίδες τύπου «αγροίκος μεταλλάς έκανε φάλκον πάντς σε αθώο οπαδό» ή ακόμη πως δεν γέμισε ο κόσμος tweets από την ίδια τη συναυλία που έγινε το συμβάν; Αυτό δεν κάνουμε τώρα; Πολύ παράξενο ρε παιδί μου, και κάτι μένα μου μυρίζει, αλλά τι να κάνεις. Δεν βρίσκω και τίποτα στο YouTube, και έχω ψάξει αρκετά. Ο Blythe βρίσκεται που λες βαθιά μέσα στο κελί 33, γιατί η τσέχικη νομοθεσία είναι έτσι παράξενη, παρόλο που πλήρωσε τα διακόσια χιλιάρικα για το bail (;) τον έχουνε ακόμα μέσα. Μαζεύονται λοιπόν και τα έξοδα, έστησε και η μπάντα ένα πέηπαλ που πάμε να πληρώσουμε τους δικηγόρους του Blythe άμα θέλουμε και το σήριαλ συνεχίζεται.

Slash

Πάντως, ο Blythe γενικώς είχε ένα θέμα οξυθυμίας, τροφοδοτούμενο και από την αστείρευτη δίψα του για αλκοόλια και άλλα τέτοια όμορφα, που απ' ό,τι κατάλαβα τον ταλάνιζε και τότε, οπότε δε μου φαίνεται και παράξενο όντως να είχε γίνει αυτό το πράμα και να είναι όντως ένοχος. Όχι ότι ξέρω τι σημαίνει για αυτόν και τη μπάντα, αλλά ναι. Βέβαια, μετά το σκηνικό με το Dimebag, πώς διάβολο να κατηγορήσεις κάποιον που δεν θέλει τον κάθε άρρωστο πάνω στη σκηνή όταν παίζεις. Όχι ότι τον δικαιολογώ, αλλά να. Το ιδιαίτερο είναι πως το όλο ζήτημα δεν έχει δεχτεί την ανάλογη προσοχή που θα ταίριαζε σε μία τέτοια ιστορία. Αν δηλαδή αυτό είχε γίνει σε κάποια σελέμπρα τύπου Chris Brown, θα είχε συγκλονιστεί ο κόσμος όλος και θα το κάναμε θέμα τεράστιο. Τι να κάνεις; Δεν έχω πάντως κάποιο σημείο που να θέλω να καταλήξω. Αυτά.

Randy Blythe

Και ας πιάσουμε λοιπόν την, κατά πάσα πιθανότητα, πιο μισητή μου φιγούρα στο κόσμο της μουσικής. Παίζει να το έχω πει αρκετές φορές για άλλα άτομα, πχ. Courtney Love, αλλά ο κύριος Pitbull. Η καταχώρησή του στην Wikipedia δεν είναι ως άρτιστ, αλλά ως εντερτέηνερ. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το ποιόν του, γιατί εντερτέηνερ είναι και η Σαμσάρα που κάνει μπελληντάνσιν στο τούρκικο δω παραδίπλα από το σπίτι μου, αλλά δεν κάνει ντουετάκια με τη Σακίρα και ούτε είναι χεσμένη στο χρήμα - ενώ θα έπρεπε. Γενικώς ρε παιδί μου τον έχω σε μηδενική υπόληψη και η ύπαρξή του στη γενικότερη μουσική στρατόσφαιρα μού ενοχλεί και την αισθητική και τη ζαχαρένια, και ευτυχώς δεν είμαι μόνος. Τον μισεί λοιπόν και το Ίντερνετ, και θα σας πω ευθύς αμέσως πώς.

Το Walmart το ξέρουμε; Είναι μία τεράστια αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Αμερική που γενικώς μπορείς να βρεις τα πάντα, ανάλογα πάντα με το μέρος που είσαι, αλλά γενικότερα, τα πάντα. Τεράστια αλυσίδα, πολλά λεφτά και δώστου και κατάλαβες. Τελοσπάντων, στα πλαίσια μίας διαφημιστικής καμπάνιας για μία κάποια αηδία για δροσερή αναπνοή, της οποίας είναι λέει εκπρόσωπος ο Pitbull, είπαν τα Walmart: «Όποιο κατάστημά μας μαζέψει τα περισσότερα like, εκεί θα στείλουμε τον Pitbull να κάνει ό,τι κάνει ο Pitbull. Για σας, γιατί σας αγαπάμε.» Α, λέει ο κοσμάκης, ωραία, θα δούμε και τον Pitbull, θα γεμίσει και χαρά το σπίτι, θα μυρίζει και ο στόμας μας ροδόκηπος. Το Ίντερνετ όμως είχε άλλη άποψη, κυρίως γιατί είναι γεμάτο no-lifers σαν εσένα και μένα που επειδή απλά είναι no-lifers, κατάφεραν και δημιούργησαν ένα χι, ψι πιο εκλεπτυσμένο γούστο, και τον εμετό του Pitbull δεν τον γουστάρουν.

Pitbull

Μαζεύτηκαν λοιπόν κάποιοι διαχειρισταί του Something Awful, ένος site που δεν ξέρω τι είναι ακριβώς, αλλά από το όνομα ψιλοπιάνεις πως είναι και αυτοί κωλόπαιδα, και λένε, χα, θα ξεκινήσουμε την καμπάνια #exilePitbull. Τι λέει αυτή η καμπάνια; Θα κάνουμε likes στο κατάστημα του Walmart που βρίσκεται στην πιο διαόλου τον κώλο περιοχή, και θα τον εστείλουμε εκεί τον κασίδα να πουλάει μέντες στις φώκιες και τις αρκούδες τις πολικές. Ο Pitbull λοιπόν σε λίγες εβδομάδες θα βάλει ρότα για το νησάκι Kodiak, στο κατάστημα του Wallmart που βρίσκεται κοντά στις ακτές της Αλάσκα το οποίο σαν κύριο στοκ του διαθέτει είδη κυνηγιού και τσόντες. Για κάτι τέτοια λατρεύω το Ίντερνετ λοιπόν.

Until next week,
-godspeed

I.T. The Rocking Raccoon

ps, εχει ρακούν, έχει και ηλίθια ποπσταρ, δερφόρ, είναι σχετικό

  • SHARE
  • TWEET