Rocking Raccoon - Άλλη Μια Αηδία

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 16/07/2012 @ 12:23
Αποψάρα 52

Θα 'ναι από αυτά τα κείμενα. Να ξέρεις.

Και τι ακριβώς θέλεις να γράψω με 40 βαθμούς και κεφάλι καζάνι; Είμαστε που είμαστε κατά του αιρκοντίσιο στο σπίτι, κατάφεραμε και χαλάσαμε τους ανεμιστήρες από υπερβολική χρήση και τώρα παίρνουν μπρος μόνο με παρακάλια και μοτιβέησιο τύπου ελικοφόρα στο Περλ Χάρμπορ, και γενικώς μια χαρούμενη ατμόσφαιρα με ιδρωτάκι και αχβαχ.

Νεάκια και πράματα διάφορα εγώ δεν εντόπισα πολλά αυτή την εβδομάδα, κυρίως γιατί βρήκα το Ασσάσινς Κρηντ δύο του αδερφού μου και έτσι περνάω τη μέρα μου, κάνοντας τον μάγκα φρηράνερ με λεπίδες και προφορά ιταλιάνικη, οπότε δεν. Πέτυχα όμως βιντέακια. Από αυτά που κινούνται απροκάλυπτα στον χώρο του σουρρεαλισμού και  ψιλομιλάνε μόνα τους, οπότε και μου κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Καλοκαίρι είναι, άφραγκος είσαι, για κάμπιν θα πας. Ανάλογα που μένεις, πας εκεί που σε βολεύει. Είσαι παιδί θαλασσινό; Πας θάλασσα. Είσαι παιδί του βουνού και του δάσους; Πας βουνό και δάσος. Παίρνεις λοιπόν τα παιδιά, τη μπάντα, και πας κάμπιν στο δάσος. Παίρνεις βέβαια και τα συμπράγκαλα της μπάντας όλα γιατί πως θα βγει η δουλειά και το σταριλίκι αν δεν κάνεις πρόβα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα; Τα παίρνεις λοιπόν και τα στήνεις και παίζεις μεσ’το δάσος, στις αρκούδες και στους τσαλαπετεινούς. Και εκεί λοιπόν που έχεις στήσει τα πάντα και τζαμμάρατε ανελέητα παίζοντας διασκευές Ντηπερπλ και Νιρβάνα, σου σκάει τ’άσπρο άλογο με το μπλε καρούμπαλο μ’αναβάτη ρέημπανατο και αλεξίσφαιρο να σου λέει «Αλτ! Τιιι γίνεται 'δω πέρα;». Εσύ μουσάτος και ξώμπλουζος παίρνεις το υφάκι του κουταβιού και πετάς το στανταράκι «Γουατ σημς του μπη δε πρόμπλεμ όφισερ;» και εκείνος αντί να σου πει «άπλυτε σιχαμερέ, μάζεψε τα μπογαλάκια σου, εδώ είναι δρυμός και ενοχλείς το προστατευόμενο πιτσιλωτό κοτσύφι» απλά πήρε ο ίδιος ύφος κουταβιού και «Να παίξω και γω λιγάκι;». Και έτσι και έγινε, και τζάμμαρε ο όφισερ και ο σχολιασμός εδώ τελειώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.



Δεύτερο βιντεάκι/σενάριο λοιπόν. Είσαι στον Καναδά. Τουρίστας; Μόνιμος; Δε ξέρω. Είσαι στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ. Έχεις βγει για ψώνια, ο καιρός καλός, το πορτοφόλι γεμάτο και δεν είδες κανένα αμερικάνικο σιτκομ το πρωί που έβρισε την πατρίδα σου χωρίς κανέναν εμφανή λόγο. Είναι μία ωραία μέρα. Βγαίνεις από το σπίτι, κατευθύνεσαι προς τον κεντρικό. Εκεί, για να φτάσεις στο εμπορικό κέντρο, πρέπει να πας απέναντι. Σε πιάνει φανάρι. Καθώς λοιπόν περιμένεις τον αντιπαθητικό το Σταμάτη να γίνει ο φίλος ο Γρηγόρης (μορφασμοί), χαζεύεις λιγάκι τριγύρω. Κοιτάς. Η κιουρία με το σκυλάκι από τη μία, το παιδί με τα ρολλερμπλέηντ από την άλλη. Η χαριτωμένη κορασίδα με τις αφέλειες από παραδίπλα. Είναι είπαμε  μια ωραία μέρα. Αξάφνου, ακούς από το πουθενά ένα γνώριμο ριφφάκι. Τα χάνεις, σταστίζεις. Κοιτάς δεξιά, τίποτα. Κοιτάς αριστερά και είναι όλα εκεί, τα πάντα.



Δε ξέρω τι μπορεί να σε ωθήσει να ντυθείς αγελάδα και να κάτσεις σε καλαθάκι μηχανής με ενσωματωμένο ντραμσετ, αλλά θα ήθελα να το πάθω. Παίρνεις δύο φίλους σου, ο ένας όχι-απόψε-οδηγώ και ό αλλος θα-πιω-όλο-το-Βόσπορο και ξεκινάτε και κάνετε τσάρκες στο κέντρο παίζοντας Λύναρντ Σκήναρντ. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη εναλλακτική για αλτέρνατιβ διασκέδαση (ε; εε;) και σαν βγάλω δίπλωμα θα το κάνω και εγώ. Θα επενδύσω σε ένα αγροτικό και πίσω θα το κάνω προβάδικο. Θα’χω και πλήκτρα και ένα μακμπουκπρο παλιό για προγραμματισμό. Θα νοικιάζουν οι μπάντες το κάρο και την μπενζίνα θα την βάζω εγώ, και ανάλογα με το τι θα παίζουν θα τους βολτάρω σε αντίθετες περιοχές. Παίζετε διασκευές Φρανζφέρντιναν και Γκόσσιπ; Στα Εξάρχεια θα σας πάω να ντοτζάρετε και τα οπωροκηπευτικά που θα σας πετάνε. Παίζετε Αηρομέηντεν και Μότορχεντ; Σας πάω τέρμα Βόρεια. Παίζετε Σκόρπιονζ; Δεν ανεβαίνετε στο βανάκι.

Είχα σκοπό πράγματι να γράψω για ένα ακόμη βιντεάκι, αλλά δεν αντέχω πραγματικά. Τις τελευταίες μέρες ή θα ιδρώνω ή θα τρώω ή και τα δύο συγχρόνως, ανάλογα το γεύμα. Μ’έπιασε λοιπόν και η πείνα και η ζέστη και θα παω κάπου πιο δροσερά να κάτσω, κατά προτίμηση μέσα στο ντους, που πληκτρολόγιο δε μπάινει, οπότε κάπου εδώ θα σας αφήσω. Πριν κλείσω, να πω καλή διασκέδαση και καλά κουράγια σε αυτούς που θα ανέβουν προς Λυκαβηττό μεριά απόψε για τον μίζερο με την κόμμωση, που δε ξέρω αν τους ζηλεύω ή όχι ακόμα. Θα φανεί. Όπως και να’χει καλά θα είνα φαντάζομαι, δεν απογοητεύει αυτός, εκτός αν τον εκνευρίσεις, οπότε θα την κάνει από τη σκηνή. Εμ.

Until next time, με περισσότερη όρεξη και καθαρότερο μυαλό,
-godspeed

I.T The Rocking Raccoon

ps, δε μπορούσα να μη το βάλω το παρακάτω, παρ’όλο που αναλώθηκε σχεδόν ολόκληρο άρθρο προηγούμενο στο χιτάκι αυτό. Τι να κάνω, είμαι τσουτσέκι και γουστάρω και Σταρ Γουορζ.

  • SHARE
  • TWEET