Ólafur Arnalds & Ella McRobb

Αnd We'll Leave It There

Mercury KX (2023)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 24/03/2023
Απόλυτη, ηλιόλουστη γαλήνη
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Το μήνυμα του Ólafur Arnalds που ανοίγει το βίντεο λέει τα πάντα σε τέσσερις προτάσεις. «Δεν γνωριζόμασταν μέχρι πριν μια βδομάδα. Ανέβασα έναν αυτοσχεδιασμό στα social media και η Ella ανέβασε τον εαυτό της να τραγουδάει πάνω του. Πριν το καταλάβουμε ήταν σε ένα αεροπλάνο για την Ισλανδία. Το διαδίκτυο μπορεί να είναι όμορφο μερικές φορές.» Η συνέχεια το επιβεβαιώνει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αξιαγάπητος Óli πατάει σε απλοποιημένες δομές ή προσθέτει φωνητικά σε κάποια σύνθεσή του. Κρίνοντας από το τραγούδι, μία ολοκληρωμένη συνεργασία με την Αγγλίδα τραγουδίστρια στη λογική του "For Now I Am Winter" θα ήταν κάτι περισσότερο από καλοδεχούμενη. Το πάντρεμα ανάμεσα στα πλήκτρα του και τη χροιά της ακούγεται ονειρικό.

Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η μελωδία είναι τόσο αναγνωρίσιμος όσο και υπέροχος. Οι στίχοι και η ερμηνεία πετυχαίνουν κέντρο. Το σιγοντάρισμα των εγχόρδων πλαισιώνει ιδανικά το ντουέτο. Το τελευταίο ανέβασμα μπορεί να γεμίσει φως ακόμα και την πιο σκοτεινή μέρα. Το οριστικό σβήσιμο ξεχειλίζει γλυκύτητα. Με την καλύτερη έννοια· ως συνήθως.

  • SHARE
  • TWEET