Ο Olafur Arnalds έρχεται στην Ελλάδα

Ο πολυοργανίστας μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, για μια μοναδική εμφάνιση στο ΚΠΙΣΝ

18/04/2019 @ 18:52

Η σειρά συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ólafur Arnalds, πολυοργανίστα μουσικό, συνθέτη και παραγωγό, σε μια μοναδική εμφάνιση στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του στη σύγχρονη κλασική μουσική και στη μοντέρνα σύνθεση, ο Ólafur Arnalds συνδυάζει με πρωτοποριακό τρόπο έγχορδα και πιάνο με ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργώντας ατμοσφαιρικές συμφωνικές συνθέσεις με ambient στοιχεία που μας ταξιδεύουν σε ισλανδικά τοπία. Μέσα από τις πειραματικές του συνθέσεις επιδιώκει να συστήσει την κλασική μουσική στο ευρύ κοινό, καλώντας το να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες.

Από το 2007, ο Ólafur Arnalds έχει κυκλοφορήσει τέσσερα ολοκληρωμένα ατομικά albums και έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα στο χώρο της μουσικής, του χορού και του κινηματογράφου, ανάμεσά τους οι Sigur Rόs και Nils Fram. Με ανεξάντλητη έμπνευση στη σύνθεση μουσικής για ταινίες και σειρές, το 2014 κέρδισε το βραβείο BAFTA για το soundtrack της επιτυχημένης Βρετανικής σειράς Broadchurch.

Το τελευταίο του άλμπουμ, Re:Member (2018), το οποίο θα παρουσιάσει στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ, αποτελεί ένα μείγμα των επιρροών που δέχεται ο ίδιος από όλα τα διαφορετικά μουσικά είδη, το οποίο μεταφέρει αυτούσιο στον δικό του ήχο, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει τον ακροατή σε εγρήγορση και προκαλώντας συναισθήματα πρωτόγνωρα και απρόβλεπτα.

Δευτέρα 20/05 | 20.30

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET