Bad Omens & Poppy

V.A.N.

Sumerian Records (2024)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 25/01/2024
Πιο viral πεθαίνεις
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Το hype είναι ύπουλο, όλοι το ξέρουν αυτό. Οι Bad Omens, μετά από δύο κυκλοφορίες που τους έβαλαν χωρίς πολλά-πολλά στο χάρτη, είδαν το όνομά τους να εκτοξεύεται με το προ διετίας "The Death Of Peace Of Mind". Αν ένιωσες παράξενα στο «εκτοξεύεται», σκέψου ξανά. Δες μόνο που κάθονται στην αφίσες των μεγαλύτερων φεστιβάλ ανά τον κόσμο, και θα έχεις όλη την απάντηση στο πιάτο. Όλη; Όχι όλη. Το φαίνεσθαι της μουσικής βιομηχανίας σπάνια λέει όλη την αλήθεια.

Το όχι-τόσο-κρυμμένο μυστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται στο πόσο οργανικά μεγάλωσε το brand name του κουαρτέτου από τη Virginia. Απολύτως φυσικά, η συνέχεια μετά την πρώτη μεγάλη νίκη είναι κομβικής σημασίας. Η επιλογή να συνεργαστούν με την Poppy μοιάζει εξίσου έξυπνη και διαβολική. Όχι τόσο για τις παράλληλες γραμμές στην πορεία των δύο, όσο για το πόσο κοντά κινούνται από άποψη νοοτροπίας. Ένα κουπλέ κι ένα ρεφραίν φτάνουν για να επιβεβαιώσουν την υπόθεση.

Το χαρακτηριστικό, γυαλισμένο τσίτωμα κυριαρχεί για ακόμα μια φορά. Οι γραμμές κολλάνε με τρομακτική ευκολία. Τα μπάσα αστράφτουν. Το hook όλο ύφος. Το γύρισμα στα φωνητικά δεν έρχεται ποτέ. Ο Noah Sebastian μένει προκλητικά στις σκιές, αν και το χαμόγελό του ξεχωρίζει με γυμνό μάτι. Το κλείσιμο ματιού στο 'everyone hates you' πριν το σπάσιμο κουμπώνει ολόσωστα. Το "V.A.N." είναι ένα ξεκάθαρο βήμα μπροστά, προσθέτοντας στην εξίσωση ένα τουίστ από το πουθενά.

  • SHARE
  • TWEET