The Lurking Fear

Death, Madness, Horror, Decay

Century Media (2021)
Από τον Άλκη Κοροβέση, 07/02/2022
Ακριβώς η ίδια επιτυχημένη συνταγή
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Τα ⅗ των At The Gates συνεχίζουν να κάνουν το κομμάτι τους με το side-project των The Lurking Fear, όπου μπορούν να ξαλαφρώνουν βγάζοντας τα old school death metal απωθημένα τους. Έτσι, μετά το "Out Of The Voiceless Grave" του 2017, έχουμε τον δεύτερο δίσκο των The Lurking Fear με τίτλο "Death, Madness, Horror, Decay". Όπως πολύ σωστά μάλλον μαντέψατε, τα πράγματα συνεχίζουν από εκεί που τα άφησαν πέντε χρόνια πριν.

Πραγματικά, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει στο συγκρότημα, αλλά και τις συνθέσεις του. Η back to the roots νοοτροπία είναι διάχυτη και δεν πρόκειται να βρεις κάτι νεοτεριστικό εδώ. Το πολύ πολύ μια ελαφριά αίσθηση πρώιμων At The Gates.Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η λατρεία στο στοκχολμικό σουηδικό death metal ξεχειλίζει και οποιεσδήποτε ομοιότητες με Entombed, Grave, Dismember και Nihilist ειναι σκόπιμες, θα έλεγα.

Σαφώς, το αποτέλεσμα μόνο αδιάφορο δεν είναι. Οι συμμετέχοντες/συνθέτες έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους προ πολλού εξ’ού και καταφέρνουν να δημιουργήσουν κομμάτια που σε τραβάνε στο pit, αξιοποιώντας πολύ βασικά υλικά. Από τα δώδεκα που περιέχονται στον δίσκο, προσωπικά, ξεχώρισα τα "Cosmic Macabre", "Funeral Abyss", το ομώνυμο "Death, Madness, Horror, Decay", καθώς και το κλείσιμο του δίσκου με το "Leech Of The Aeons" τα οποία μου βγάζουν, το καθένα με τον τρόπο του, την Lovecraft-ιανή ατμόσφαιρα που θαρρώ πως στόχευε η μπάντα, παράλληλα, με την επιθετικότητα του κλασικού σουηδικού death metal.

Οι The Lurking Fear ακολουθούν μια ήδη επιτυχημένη συνταγή με το αποτέλεσμα να παραμένει και πάλι ποιοτικό. Εκμεταλλευόμενοι την αναβίωση της old-school σκηνής, αλλά και την τάση για όλο και πιο ακραίες συνεργασίες από μέλη φτασμένων μουσικών, οι Σουηδοί, έχοντας ως όπλα τους την ομοιογένεια της ραχοκοκαλιάς τους και το - σημείο αναφοράς - λαρύγγι του Tomas Lindberg, κυκλοφορούν έναν δίσκο βγαλμένο από τα '90s. Όσοι γουστάρουν το death metal τους μελωδικό και χαρωπό, πραγματικά, μείνετε μακριά. Οι υπόλοιποι, κοπιάστε, έστω για μια ακρόαση.

Spotify

  • SHARE
  • TWEET