The Bonnie Nettles

The Bonnie Nettles

Self Released (2020)
Ντέφια, κρουστά, τζαμ και ζεν
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Στις 25 Απριλίου θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στο Six Dogs το live των Bonnie Nettles για την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου τους, όμως λόγω της πανδημίας η συναυλία το πιθανότερο είναι ότι θα αναβληθεί. Έτσι το κοινό που θα τους γνωρίσει μέσω της ακρόασης του άλμπουμ τους δεν θα έχει άμεσα την ευκαιρία να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για το συγκρότημα καθώς όπως και οι ίδιοι υποστηρίζουν καμία κριτική δεν έχει βάση γι' αυτούς αν δεν τους δεις επί σκηνής. Η εξαμελής μπάντα λοιπόν βρίσκεται μπροστά σ' ένα ακόμη εμπόδιο, αλλά από τις συνεντεύξεις τους αντιλαμβάνομαι πως είναι συνηθισμένοι στις δυσκολίες αν αναλογιστεί κανείς τον κόπο τον οποίο κατέβαλαν για να κυκλοφορήσει η δουλειά τους. Τα παιδιά της εργατικής τάξης δεν θα το βάλουν κάτω και είμαι σίγουρη ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθούν σε κάποιο live για να χαρίσουν στο κοινό μια performance η οποία θα αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα των μελωδιών τους.

Οι Bonnie Nettles σχηματίστηκαν το 2016 και τα μέλη τους δεν συμμετείχαν σ' άλλα συγκροτήματα πιο πριν με αποτέλεσμα τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα να αργήσουν λόγω έλλειψης εμπειρίας. Από την ίδρυση τους δεν έχαναν ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναυλίες με σκοπό να έρθουν σ' επαφή με το κόσμο και να πάρουν το βάπτισμα του πυρός πλάι σε διεθνή ονόματα όπως οι The Myrrors, Ty Segall, Motorama και Föllakzoid. Ανάμεσα στο πλήθος των συγκροτημάτων που κινούνται σε παρόμοιες μελωδίες, η μπάντα για να αποτυπωθεί στη μνήμη των ακροατών επέλεξε ένα «ψαγμένο» όνομα για το συγκρότημα και μια σκηνική παρουσία που ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενο των τραγουδιών τους. Για του λόγου το αληθές η Bonnie Nettles ήταν συνιδρύτρια της αίρεσης Heaven's Gate, τα μέλη της οποίας αυτοκτόνησαν ομαδικώς το 1997 γιατί πίστευαν ότι έτσι θα μεταφέρονταν στο εξωγήινο σκάφος που κρυβόταν στην ουρά του κομήτη Hale - Bopp , το οποίο αποτελούσε πύλη για τον Παράδεισο. Όμως, πέρα από αυτές τις ιστορίες, πρόκειται για μια μπάντα από μια γειτονιά, την Ανακάσα, με μέλη έξι ανθρώπους που τρέχουν όλη την ημέρα στις δουλείες τους και βρίσκονται τη νύχτα για να κάνουν πρόβα και να οραματιστούν το μέλλον της μουσικής τους.

Οι ρομαντικοί αυτοί τύποι, έρχονται από το δρόμο και στέκονται μπροστά μας με αλήτικο ύφος χτυπώντας το ντέφι και τα κρουστά σε δικούς τους ρυθμούς. Το μίγμα τους περιλαμβάνει brit pop στοιχεία στο "Already In", επενδυμένα με νοσταλγικά φωνητικά αλλά και rock 'n' roll στιγμές όπως αυτές που βρίσκονται στο τραγούδι "Bonnie". Οι ιδέες τους μπορεί να είναι φρέσκες αλλά πατάνε πάνω σε καλούπια που έχουμε ξανακούσει πολλές φορές από διάφορες μπάντες με παρόμοιο ύφος. Αυτό που θα τους ξεχωρίσει από το σωρό είναι οι πιο πειραματικές μελωδίες τους οι οποίες όπως στην περίπτωση του "Trip Off the Map / Jangle" παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω τον έξαλλων beats που παράγονται και τον παροξυσμό που παθαίνουν οι κιθάρες και τα ντραμς. Τέλος, δώστε προσοχή στο τρίπτυχο ντέφια, κρουστά και ζεν γιατί είναι αυτό που με έκανε να ακούσω διεξοδικά το δίσκο τους και έγκειται στο τραγούδι τους "Rave On Love Me". Απαλά χτυπήματα στα τύμπανα, αισθαντικά φωνητικά και μελωδικές κιθάρες δημιουργούν ένα tribal jam στο οποίο ο ακροατής νιώθει οικεία και βυθίζεται στη μουσική των Bonnie Nettles.

  • SHARE
  • TWEET