MouthBreather

I'm Sorry Mr. Salesman

Dark Trail Records/Good Fight Music (2021)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 29/09/2021
Μείνε με το στόμα ανοιχτό
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ντεμπούτο δίσκος για τους Anthony (φωνητικά), Ryan (κιθαρα), Nick (τύμπανα) και Bill (μπάσο) από τη Βοστόνη. Επιθετικό, νεανικό, τεχνικό, ωμό και αρκετά βαρύ. To όνομα τους σημαίνει βλάκας.

Τα κομμάτια, αν και γενικότερα ανήκουν στον metalcore χώρο, έχουν ενα διασκεδαστικό χαρακτηριστικό. Τα φωνητικά αν και αυτά που περιμένεις, δεν νιώθεις ότι απλά σκίζονται και βγάζουν ψυχή και χολή. Νιώθεις οτι ειναι όμορφα (όσο όμορφα μπορούν να ειναι τα ουρλιαχτά) και βγάζουν κάτι το ευχάριστο και ωραίο. Ειδικά στα σημεία που βρίζουν θρησκείες και κοινωνίες ολοκληρες φυσικά. Ο χρόνος κάθε κομματιού ειναι πάνω κάτω στα δύο λεπτά και νιώθεις ότι ειναι αρκετά για να εκφράσουν γρήγορα την ιδέα της συνθεσης και τον οχετό των στίχων. Το σύνολο της δουλειάς κρατάει περίπου εικοσιπέντε λεπτά. Δεν ειναι μεγάλο, ουτε μικρό. Ειναι αρκετό για το είδος και τα εντεκα κομμάτια υπεραρκετα για ενα δυνατό και εκρηκτικό ντεμπούτο. Αλλωστε η ενταση των κομματιων, η ταχύτητα, οι αλλαγές και το σφυροκοπημα δεν σε αφήνουν δευτερόλεπτο να πάρεις ανάσα.

Οχι η παραγωγή δεν ειναι από τον Kurt Balou. Εδώ διάλεξαν τον Nick Cates. Φυσικά και έχουν επιρροες από το metalcore του '90 και προφανέστατα πλησιάζουν και το mathcore παρακλάδι. Ξεκάθαρα γουστάρουν Converge και Dillinger Escape Plan. Εκφράζουν αρκετά σωστά και όμορφα την πολυπλοκότητα και τη βιαιότητα με αντισυμβατικούς τρόπους. Η παραγωγή λοιπόν ειναι βρόμικη όπου πρεπει και αρκετά παλιομοδίτική εκει που χρειάζεται. Το συναίσθημα που επικρατεί ειναι πικρία. Εκφράζεται με εκρηξη και θυμό. Η μανιακή θεατρικότητα ειναι αυτό που εκφράζεται όμορφα σχεδόν σε όλα τα κομμάτια. Το ότι μεσα σε όλη τη metalcore σαπίλα προσωπικά μου αφησαν μια Deftones μυρωδιά, νομίζω ότι ειναι από τα μεγάλα τους πλεονεκτήματα.

Αντί επιλόγου, θα γράψω μια πρόβλεψη. Ο επόμενος δίσκος τους (που πιθανότατα θα ειναι πολύ κοντά) θα είναι εκπληκτικός και θα τους βάλει μέσα στις καλύτερες mathcore εν ενεργεία μπάντες. Ας το αναμένουμε απολαμβάνοντας αυτήν την ακραία πειραματική, σκοτεινή ταινία δράσης, γεμάτη βόμβες και καταστροφές.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET