Hammer King

Hammer King

Napalm (2021)
Από τον Σπύρο Κούκα, 15/06/2021
Μια ειλικρινής νέα αρχή που φανερώνει - επιτέλους - περισσότερες δυνατότητες
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ειλικρινά, δεν είχα την καλύτερη εντύπωση για τους Hammer King, αφού τους πρωτοσυνάντησα με το ντεμπούτο τους πριν κάποια χρόνια. Το παραδοσιακό τους heavy/power μου είχε φανεί τότε τετριμμένο και απολύτως αναμενόμενο, θεωρώντας πως δεν θα μακροημέρευαν εντός του χώρου τους. Εκ των πραγμάτων, φαίνεται πως η πρόβλεψη μου υπήρξε λανθασμένη, αν και η άποψη μου δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα με τα επόμενα άλμπουμ τους. Φτάνοντας, λοιπόν, στον τέταρτο δίσκο τους και βλέποντας τους να επιλέγουν τη λύση του ομότιτλου άλμπουμ, υπέθεσα μια προσπάθεια ή δήλωση για μια νέα αρχή, κάτι που με έκανε να αναθαρρήσω στιγμιαία για κάτι καλύτερο αυτήν τη φορά.

Ομολογουμένως, το "Hammer King" φαντάζει το μακράν καλύτερο άλμπουμ της μπάντας μέχρι στιγμής, όντας αναβαθμισμένο σε κάθε πτυχή που θα μπορούσε. Έχοντας τον μάστορα Jacob Hansen σε παραγωγή και μίξη, ο ήχος του δίσκου είναι αυτός που πρέπει για το ύφος του, την ίδια στιγμή που οι συνθετικές αρετές του ίδιου του σχήματος μοιάζουν ξεκάθαρα βελτιωμένες. Άμεσο heavy/power με επική διάθεση, λειτουργικά solos και μια φωνή που πατά σε πιασάρικες φωνητικές γραμμές για να κάνει εντύπωση, το υλικό του άλμπουμ ικανοποιεί καθώς αποφεύγει το ξεκάθαρο filler και κυλάει ιδανικά, με τις κατάλληλες αλλαγές ρυθμών και διαθέσεων να ορίζουν το αποτέλεσμα.

Οι επιρροές και πάλι δεν είναι διόλου κρυφές, με τους Manowar, τους Iron Maiden και τους Judas Priest να διακρίνονται και από την ίδια την μπάντα ως βασικές πηγές έμπνευσης, την ίδια στιγμή που οι HammerFall φαντάζουν η πιο ομόηχη περίπτωση μπάντας σε αυτό το ύφος. Έτσι, το αποτέλεσμα πατάει σε ένα μερικώς αναχρονιστικό ήχο που επανέρχεται σταδιακά στο προσκήνιο, με τη θύμηση της χρυσής εποχής του power metal να είναι έντονη και τις συνθέσεις να ανακαλούν επιτυχώς τα έργα και τις ημέρες των σημαντικών σχημάτων του χώρου μέχρι και τα mid ‘00s.

Παίζοντας βάσει του heavy/power metal handbook για άλλη μια φορά, αλλά με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα συνθετικά και ηχητικά, οι Hammer King φαίνονται έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τη μεταπήδηση σε μια ισχυρότερη εταιρεία ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα. Προσωπικά, κατάφεραν να με πείσουν ότι δεν θα κινούνται μονίμως στη μετριότητα, αλλά έχουν δυνατότητες που επιτέλους αρχίζουν και ξετυλίγονται περισσότερο. The hammer will fall on you, λοιπόν, με ακόμη έναν εκπρόσωπο αυτού του είδους να προσπαθεί το πολυπόθητο step-up.

  • SHARE
  • TWEET