Παλιός γνώριμος από τους Stratovarius στο νέο σχήμα του Timo Tolkki

Το επόμενο δισκογραφικό του βήμα σχεδιάζει ο Φινλανδός

26/05/2020 @ 20:34

Ο Jari Kainulainen θα είναι ο μπασίστας στο νέο σχήμα του Timo Tolkki, με όνομα που επίσης συνδέεται άμεσα με τους Stratovarius.

Οι Infinite Visions μας γυρνούν δύο δεκαετίες πίσω και πιο συγκεκριμένα στο ομώνυμο video συλλογή, ή εναλλακτικά στα εξαιρετικά "Visions" (1997) και "Infinite" (2000).

Ο Kainulainen συνυπήρξε με τον Tolkki στους Stratovarius από το 1993 μέχρι και το 2005, συνεισφέροντας σε σπουδαία άλμπουμ για το ευρωπαϊκό power metal, όπως τα "Dreamspace (1994), "Fourth Dimension" (1995) και "Episode" (1996).

Σε σχετική του δήλωση, ο περίφημος Φινλανδός κιθαρίστας αναφέρει τα εξής: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον παλιό μου φίλο Jari Kainulainen στους Infinite Visions. Το γεγονός ότι έχω παίξει και περιοδεύσει μαζί του με κάνει πραγματικά χαρούμενο και τυχερό. Για μένα, ο Jari Kainulainen είναι ο καλύτερος μπασίστας στον κόσμο. Δεν μπορώ να περιμένω τις περιοδείες!»

Τους δύο παλιούς γνώριμους θα πλαισιώνουν ο Περουβιανός τραγουδιστής Jorge Segersbol των Ancestral Dawn και ο Αμερικανός κιμπορντίστας Jimmy Pitts (Eternity's End,  Equipoise, Eynomia, NorthTale, NYN, The Fractured Dimension, Scholomance), ενώ το όνομα του ντράμερ αναμένεται να αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα.

Το ντεμπούτο των Infinite Visions θα φέρει τον τίτλο "Union Magnetica" περιλαμβάνοντας δέκα κομμάτια, μεταξύ των οποίων τα "Voice Of Tomorrow", "You Rock My World", "Sonata Black", "Dangerous" και "Infinite Visions". Θα ηχογραφηθεί στα τέλη του 2020, με σκοπό να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και να συνδυαστεί με περιοδεία και εμφανίσεις σε φεστιβάλ.

  • SHARE
  • TWEET