Thou και Emma Ruth Rundle συνεργάζονται σε νέο δίσκο

Η ανακοίνωση του project συνοδεύτηκε από ένα πρώτο δείγμα

20/08/2020 @ 11:27

Έπειτα από σύμπραξη επί σκηνής κατά την περσινή κοινή τους περιοδεία, οι Thou και η Emma Ruth Rundle αποφάσισαν να μεταφέρουν την χημεία τους και στο στούντιο.

Το αποτέλεσμα, είναι το "May Our Chambers Be Full", ένας δίσκος – από κοινού σύμπραξη των καλλιτεχνών, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του project, συνοδεύτηκε από τη δημοσιοποίηση του πρώτου single, για το κομμάτι "Ancestral Recall".

Ο Andy Gibbs, κιθαρίστας των Thou, σχολιάζοντας την ενδιαφέρουσα σύμπραξη, που ηχητικά αποτελεί συνδυασμό του sludge των Thou και του dark folk της Rundle, ανέφερε:

«Ήταν ένα εύκολο πάντρεμα των στυλ μας, που πραγματικά ενισχύθηκε από τις συνεισφορές όλων κατά την συνθετική διαδικασία. Όταν έγραψα τα δύο πρώτα riffs, με το ένα να είναι φόρος τιμής στους A Perfect Circle, δεν ήξερα αν θα μπορεί να δέσει, γιατί δεν ακουγόταν σαν συνηθισμένοι Thou, ούτε σαν κάτι που θα ηχογραφούσε η Emma.

Εν τέλει, κατάλαβα πως αυτός ο δίσκος αφορά την εξερεύνηση περιοχών πέρα από τις καθιερωμένες, για εμάς».

Με τη σειρά της η Rundle, ανέφερε για την κυκλοφορία, που την φέρνει πλησιέστερα στο heavy metal όσο ποτέ ξανά:

«Ήταν δύσκολο στην αρχή για μένα να ακολουθήσω τον τρόπο με τον οποίο ο Andy συνέθετε. Εξαιτίας των διαφορετικών κουρδισμάτων στην κιθάρα δεν μπορούσα να συντονιστώ με τους υπόλοιπους. Το "Ancestral Recall", είναι ένα πολύ καλό δείγμα του πως καταφέραμε να βρούμε κοινό έδαφος, κατάφερα να εκφράσω την οπτική μου παρά τους ηχητικούς περιορισμούς που ένιωθα πως είχα».

Το "May Our Chambers Be Full" θα κυκλοφορήσει μέσω της σειράς της Sacred Bones, Alliance, που περιλαμβάνει συνεργατικούς δίσκους, μεταξύ των οποίων και τις πρόσφατες συμπράξεις των The Body και των Uniform, καθώς και του Steven Brodsky με τη Marissa Nadler.

Ο τελευταίος δίσκος της Emma Ruth Rundle ήταν το σπουδαίο "On Dark Horses", ενώ οι Thou πρόσφατα κυκλοφόρησαν το "Blessings Of The Highest Order", ένα δίσκο που αποτελείται εξ ‘ ολοκλήρου από διασκευές σε Nirvana.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "May Our Chambers Be Full".


01. Killing Floor
02. Monolith
03. Out of Existence
04. Ancestral Recall
05. Magickal Cost
06. Into Being
07. The Valley

  • SHARE
  • TWEET