Αφιερωμένο στη μνήμη του Syd Barrett το φετινό Cambridge Film Festival

Αρχειακά φιλμ και περίπατοι ξενάγησης στα πλαίσια του αφιερώματος

07/07/2016 @ 12:27

Μια σειρά από films θα προβληθούν στο φετινό Cambridge Film Festival στα πλαίσια ενός αφιερώματος στη ζωή του συνθέτη και τραγουδιστή των Pink Floyd, Syd Barrett.

Το Cambridge Live σε συνεργασία με το Cambridge Film Trust θα προβάλλουν το ντοκιμαντέρ "Get All That Ant?", παρουσιάζοντας στιγμιότυπα και αρχειακό υλικό από την δεκαετία του ’60, κινηματογραφημένο στο Cambridge –ιδιαίτερη πατρίδα του Barrett-, στο Λονδίνο και στο San Francisco.

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού προβάλλεται για πρώτη φορά και επικεντρώνει σε ζωντανές εμφανίσεις και σκηνές οι οποίες περιλαμβάνουν τους Pink Floyd, τους Rolling Stones, τους Doors και τον Donovan.

Ο κινηματογραφιστής, Anthony Stern, αναφέρει: «Η διάγνωση για Parkinson που μου έγινε μου έδωσε το έναυσμα για να δώσω νόημα στα τελευταία 50 χρόνια της ζωής μου. Ερευνώντας το κελάρι του σπιτιού μου βρήκα βαλίτσες γεμάτες από ταινίες και πάνω από 7000 φωτογραφίες της περιόδου 1963-1970».

Και συνεχίζοντας: «Αυτό το film είναι ένα αφιέρωμα σε αυτές τις εποχές. Παρουσιάζει τα όνειρα, τις αναμνήσεις και τις αντανακλάσεις της εποχής που όλοι πιστεύαμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ομίζω πως μετά από 50 χρόνια οι εν λόγω αξίες αρχίζουν να ξαναποκτούν νόημα».

Το film θα κάνει πρεμιέρα σε μια σειρά από ταινίες για τον Barrett και τους Pink Floyd, στις 21 Οκτωβρίου.

Το event θα περιλαμβάνει, επίσης, περιπάτους ξενάγησης στο σπίτι της οικογένειας του Syd Barrett, το σχολείο του αλλά και στα παλιά σπίτια του David Gilmour και του Roger Waters.

  • SHARE
  • TWEET