Steven Wilson: «Το "Future Bites" θα είναι το λιγότερο κιθαριστικό άλμπουμ μου»

Διαβάστε επίσης πως έπεισε τον Elton John να τραγουδήσει στο νέο δίσκο

03/08/2020 @ 11:10

Σε συνέντευξη του στο Prog Magazine, ο Steven Wilson, αποκαλύπτει πως κατάφερε να πείσει τον Elton John να συμμετάσχει στον επερχόμενο δίσκο του "The Future Bites".

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην εγκέφαλος των Porcupine Tree προσέγγισε τον βετεράνο τραγουδιστή για να κάνει μια εμφάνιση στo "Personal Shopper", αφού είδε το "Rocketman". Το τελευταίο πρόκειται για ένα βιογραφικό μιούζικαλ βασισμένο στη ζωή του Elton John.

«Υπάρχει μια σκηνή στο τέλος που μιλάει για το πως κατάφερε να κόψει όλες τις εξαρτήσεις του εκτός από μια: τα ψώνια» λέει ο Wilson. «Είχα αυτό τη δεκάλεπτη σάτιρα του σύγχρονου καταναλωτισμού. "Ποιός θα ήταν καλύτερος να διαβάσει το μονόλογο του καταναλωτή των αναπτυγμένων χωρών από αυτόν; Είναι ο πιο διάσημος καταναλωτής στον πλανήτη" σκέφτηκα».

Ο Elton John τον κάλεσε απευθείας όταν ένας κοινός γνωστός τους του έδωσε το κομμάτι. «Έλαβα μια κλήση από αυτόν. Μου είπε ότι το λάτρεψε και θα το κάνει».

Στο κομμάτι, "Personal Shopper", το οποίο ακούτε εδώ ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής ουσιαστικά διαβάζει μια λίστα με ακριβά και άχρηστα πράγματα.

Το "Future Bites" ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2020 αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2021.

«Ήταν κουραστικό, αλλά ήθελα να το παρουσιάσω κανονικά με όλο τα συνοδευτικά του» είπε ο Wilson. «Αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά, αφού κατάφερα να ηχογραφήσω ακόμα περισσότερο επιπλέον υλικό για την bonus έκδοση. Υπάρχουν, πλέον, ακόμα έξι κομμάτια, εναλλακτικές μίξεις και εκτεταμένης διάρκειας εκδοχές από αυτές που είναι στον κυρίως δίσκο, επειδή το άλμπουμ είναι από μόνο του πολύ περιεκτικό».

«Είναι μάλλον το λιγότερο κιθαριστικό άλμπουμ που έχω κάνει ποτέ. Υπάρχουν πολύ περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία σε αυτόν, αλλά δεν είναι ηλεκτρονικός σαν δίσκος. Αλλά αν και οι δυο ή τρεις τελευταία δίσκοι είχαν αναφορές στον παρελθόν, ο τωρινός φαίνεται ότι γράφτηκε το 2019 ή 2020».

  • SHARE
  • TWEET