Έφυγε από τη ζωή ο Sid McCray, αρχικός τραγουδιστής των Bad Brains

O McCray ήταν αυτός που είχε εισάγει την μπάντα στο punk rock

14/09/2020 @ 10:10

Ο Sid McCray, αρχικός τραγουδιστής και συνιδρυτής των θρυλικών Bad Brains έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μπάντας.

Η μπάντα, συνόδευσε την ανακοίνωση με ένα σύνδεσμο για την σχετική GoFundMe καμπάνια που αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για την πραγματοποίηση μνημοσύνου. Η αιτία θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστή.

Ο McCray, δημιούργησε μαζί με τον HR, ιθύνοντα νου της μπάντας, το 1976 τους Mind Power, ένα jazz fusion σχήμα, το οποίο όμως, το 1977, μετονομάστηκε σε Bad Brains.

Αιτία της αλλαγής ονόματος, παρμένου από τραγούδι των Ramones, και ηχητικής προσέγγισης, ήταν, όπως αποκαλύπτει ο HR στη βιογραφία του "Finding Joseph I", η αγάπη του McCray για καλλιτέχνες όπως οι Sex Pistols, οι Ramones και οι The Dolls, στην μουσική των οποίων εισήγαγε τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Ο McCray έμεινε στην μπάντα μέχρι το 1978, αποχωρώντας πριν μυηθεί η μπάντα στη reggae και κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο δίσκο. Ειχε συμμετοχή όμως στη σύνθεση τραγουδιών όπως το "The Regulator", το οποίο ερμήνευσε ζωντανά με την μπάντα το 2017 σε ένα μυστικό σόου στη Νέα Υόρκη, στα εγκαίνια μιας έκθεσης τέχνης, διοργανωμένης από τον μπασίστα της μπάντας, Darryl Jenifer.

  • SHARE
  • TWEET