Νέο δίσκο ανακοίνωσαν οι Satyricon

Το ιστορικό νορβηγικό black metal σχήμα κυκλοφορεί τη μουσική από την εικαστική έκθεση "Satyricon & Munch"

08/06/2022 @ 14:51

Πριν από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα στα τέλη Απριλίου, εγκαινιάστηκε μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση στο Όσλο και το μουσείο Munch.

Συγκεκριμένα, οι Satyricon σε συνεργασία με το μουσείο παρουσίασαν το project "Satyricon & Munch", κατά το οποίο οι Νορβηγοί black metallers συνέθεσαν μουσική με δομή δίσκου, η οποία, εμπνευσμένη από τα έργα, θα συνόδευε ηχητικά την παρουσίαση πινάκων του θρυλικού εικαστικού.

Η έκθεση, απέσπασε θετικές κριτικές, αποτελώντας ένα τολμηρό εγχείρημα, και πλέον το συγκρότημα ανακοίνωσε πως οι συνθέσεις αυτές θα κυκλοφορήσουν επίσημα με τη μορφή ενός άλμπουμ στις 10 Ιουνίου.

Όπως σχολίασαν, η μουσική του δίσκου, που παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική στον καθιερωμένο τους ήχο, έγινε αντιληπτό πως μπορεί να σταθεί και αυτόνομα έξω από το πλαίσιο της έκθεσης, και έτσι αποφάσισαν να τη δώσουν στη δημοσιότητα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες την προσεχή Παρασκευή, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του δίσκου, ο οποίος θα διαδεχθεί το εξαιρετικό "Deep Calleth Upon Deep" του 2017, το οποίο, σε πλήρη εναρμονισμό διέθετε ως εξώφυλλο μια ξυλογραφία του Edvard Munch.

Υπενθυμίζεται πως οι Satyricon το 2021 κυκλοφόρησαν εκ νέου τα κλασικά δύο πρώτα τους άλμπουμ, σε remastered εκδοχές με νέα εξώφυλλα, παρμένα εκ νέου από έργα Νορβηγών καλλιτεχνών, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Frost στον Αποστόλη Ζαμπάρα.

Επιπρόσθετα, μπορείτε εδώ να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του Satyr με την καλλιτεχνική επιμελήτρια του μουσείου Trine Otte Bak Nielsen γύρω από το εγχείρημα.

  • SHARE
  • TWEET