H εναλλακτική μουσική του '80 έρχεται στο Rocking!

Το μεγάλο αφιέρωμα μας στο alternative rock των '80s σύντομα στις οθόνες σας

21/09/2021 @ 10:29

Ζούμε στην εποχή όπου η μαζική κουλτούρα διακρίνεται σε μεγάλο βαθμό από αναβιώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν κάθε μορφή τέχνης, είδε τάσεις επιστροφής σε αισθητικές, συναισθήματα και τεχνοτροπίες του παρελθόντος να κυριαρχούν, έστω και περιστασιακά, με πιο συχνό σταθμό σε αυτό το ταξίδι, να είναι η δεκαετία του '80.

Η μουσική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό τον άτυπο πολιτισμικό κανόνα. Τα χρόνια από το 1980 έως και το 1989 είδαν τον κιθαριστικό (και όχι μόνο) ήχο να ανοίγει τους ορίζοντες του, να πειραματίζεται, να υπερβαίνει στεγανά και παραδόσεις, να συνδέεται βαθύτερα με κοινωνικές ομάδες, ιστορικά γεγονότα και υποκουλτούρες, φτάνοντας μέχρι και στην ευρεία εμπορική καταξίωση.

Κατά συνέπεια, είναι από μια άποψη θεμιτό που η εποχή που διανύουμε, ωθεί καλλιτέχνες να επανεφευρίσκουν το πνεύμα του εναλλακτικού rock εκείνης της εποχής.

Τα χρόνια της αιώνιας νιότης προσέφεραν έναν ανυπολόγιστης αξίας μουσικό θησαυρό, του οποίου οι προεκτάσεις υφίστανται έως σήμερα, όπως θα έχετε διαπιστώσει από τις ηλεκτρονικές μας σελίδες.

Με τα μυθικά αυτά έτη, να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ζωής και επιρροής, το Rocking.gr επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, επιχειρώντας μια κριτική όσο και πλήρη καταγραφή των σκηνών, των ηρώων και των τάσεων, μέσα από τους δίσκους που εδραίωσαν το alternative rock της εποχής στο πάνθεον των ρευμάτων της μουσικής ιστορίας.

Συντονιστείτε λοιπόν, καθώς την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο μας αφιέρωμα στην alternative μουσική των '80s θα δώσει την ευκαιρία για ένα διάλογο, από διαφορετικές οπτικές, ως προς το τι ήταν αυτό που μετέτρεψε σε νότες την απάρνηση του γνωστού δόγματος της εποχής.

  • SHARE
  • TWEET