O Rob Halford για την αποκάλυψη των σεξουαλικών προτιμήσεών του στο MTV

O εμβληματικός frontman ανακάλεσε τη στιγμή χαρακτηρίζοντάς την απελευθερωτική και μεγαλειώδη

08/06/2021 @ 12:34

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Apple Music και τη Hattie Collins, ο Rob Halford ανακάλεσε την στιγμή που αποκάλυψε στην τηλεόραση τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο frontman των Judas Priest, σε συνέντευξή του στο MTV το 1998, είχε παραδεχθεί δημόσια την ομοφυλοφιλία του.

Ενθυμούμενος το περιστατικό, με αφορμή και την καθιέρωση του Ιουνίου ως Pride Month, o Metal God ανέφερε:

«Ήμουν στη Νέα Υόρκη, στο MTV και μιλούσα για ένα νέο μου project, ονόματι Two, που είχαμε ξεκινήσει εγώ και ο John 5. H συνέντευξη είχε την κλασικη τροπή, με συζητήσεις επί διάφορων θεμάτων, για την μουσική, την κατεύθυνση, τα συναισθήματα.

Και τότε, εντελώς απροετοίμαστος, είπα κάτι στο στυλ του, "μιλώντας ως ένας gay άνδρας..." και το ντοσιέ του παραγωγού πέφτει κάτω, και ακούστηκε το, ω θεέ μου το παραδέχθηκε δημόσια (σ.σ. "he's come out").

Και αυτό ήταν, ήταν πολύ απλό. Όσο το σκέφτομαι έως σήμερα, θεωρώ πως αν είχα προσπαθήσει να το προγραμματίσω, σε φάση σήμερα είναι η μέρα που θα το ανακοινώσω, μπορεί να μην το είχα καταφέρει. Παραμένει για εμάς μια πολύ μεγάλη στιγμή, ακόμη και σε έναν κοντινό φίλο, στην οικογένεια, στο σχολείο, σε οποιονδήποτε, να τους πούμε πως είμαι ένας gay άνδρας ή μια gay γυναίκα, είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση. Ήταν μια πραγματικά μεγαλειώδης στιγμή.

Συνεπώς, ολοκλήρωσα την συνέντευξη, επέστρεψα στο ξενοδοχείο και το δωμάτιό μου, και αυτό ήταν. Όλοι πλέον ήξεραν. Στη συνέχεια, προφανώς, εξαπλώθηκε ως νέο.

Ήταν ένα τρομερά έντονο αίσθημα απελευθέρωσης, όλη η πίεση είχε εξαφανιστεί, επειδή πλέον, ως gay άτομο, έχεις δύναμη. Τώρα, αφού αποκάλυψες τις προτιμήσεις σου, κανείς δεν μπορεί να σε πληγώσει, γιατί είναι αυτό που είναι. Δεν υπάρχουν πλέον προσβολές, δεν διαδίδονται φήμες, δεν μπορείς να πεις τίποτα αρνητικό για μένα επειδή είμαι αυτό που είμαι. Αυτή λοιπόν είναι η πανέμορφη ανάμνησή μου από την ημέρα της αποκάλυψης των προτιμήσεών μου».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Halford κλήθηκε να σχολιάσει πως διαχειρίστηκε την απόκρυψη της σεξουαλικότητάς του στα '70s κατά τα πρώτα χρόνια των Judas Priest:

«Ως ένα νεαρό άτομο σε μια heavy metal μπάντα, ήταν δύσκολο επειδή βρισκόμουν σε ένα χώρο όπου πολλοί από εμάς προστάτευαν τους άλλους. Σκεφτόμουν πως θα ήταν καλύτερο να μην το αποκαλύψω, μην δυσαρεστήσω τους γονείς μου, τους φίλους μου, την μπάντα μου το κοινό και τη δισκογραφική.

Όλα αυτά τα σήκωνα στους ώμους μου, ειδικά όσο οι Priest μεγάλωναν στις Η.Π.Α.. Ήταν δύσκολο, γύριζα στο δωμάτιό μου και έβλεπα τηλεόραση. Δεν μπορούσα να πάω σε clubs ή bars γιατί μου έλεγαν πως ίσως με πετύχουν οι paparazzi και θα έπρεπε να το καλύψουν».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη εδώ.

Δείτε επίσης:

O Rob Halford μιλά για το body shaming

It's Only Queer Metal, Baby!

  • SHARE
  • TWEET