Κιθαρίστας ξαναμαθαίνει κιθάρα αφότου χάνει και τα τέσσερα μέλη του (video)

Ο τετραπλώς ανάπηρος Ripu Bhatia βρίσκει νέους τρόπους να ξαναπαίξει μουσική

30/06/2016 @ 23:51

Νεοζηλανδός τετραπλώς ανάπηρος κιθαρίστας έμαθε από την αρχή να παίζει κιθάρα μετά από την απώλεια και των τεσσάρων μελών του, λόγω σηψαιμίας.

Ο Ripu Bhatia, 22άχρονος φοιτητής της δημοσιογραφίας από το Auckland, διαγνώστηκε με την ασθένεια που δηλητηριάζει το αίμα τον περασμένο Ιούλιο και, έκτοτε, φοβόταν ότι δεν θα ξαναέπαιζε μουσική. Αλλά η επιμονή του ήταν μεγαλύτερη από τα – τεράστια- εμπόδια που του έβαλε η αρρώστια και ο νεαρός ανέπτυξε το δικό του σύστημα για να ξανακάνει μουσική.

Ο ίδιος δηλώνει στην Music Feeds Australia: «Πρωτοέπιασα κιθάρα στα χέρια μου όταν ήμουν δεκατριών, μόλις ξεκινούσα το Γυμνάσιο. Μου άρεσε πολύ η εναλλακτική σκηνή των 90s εκείνη την περίοδο, άκουγα μπάντες όπως οι Nirvana, οι Pearl Jam και οι Smashing Pumpkins. Κιθάρα έμαθα στο σχολείο, σαν μέρος ενός μαθήματος. Δεν ήταν κάτι που μου βγήκε φυσικά και μπορώ να πω ότι το παίξιμό μου δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο. Αντιθέτως, απέτυχα σε όλες μου τις εξετάσεις!».
 
Και συνεχίζει: «Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες, παρ’ όλα αυτά, με προκάλεσαν όσο τίποτε άλλο έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου. Αρχικά, πίστεψα ότι δεν θα μπορέσω να ξαναπαίξω ποτέ. Αλλά με ενοχλούσε που δεν είχα καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο στην μουσική».

Αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο για να ξαναπαίξει κιθάρα, τροποποίησε το δεξί προσθετικό μέλος που του επιτρέπει να κρατάει το  κινητό του, στρέφοντάς το σε γωνία που του επιτρέπει να τραβάει χορδές κι έπειτα, κόλλησε ένα slide στο προσθετικό μέλος του αριστερού του χεριού και το χρησιμοποίησε για να παίζει νότες και συγχορδίες.

Μετά από ώρες εξάσκησης με τον νέο, ιδιαίτερο τρόπο παιξίματος κιθάρας, ο Bhatia έγινε γνωστός ανάμεσα στους συμφοιτητές του ως ένας ταλαντούχος κιθαρίστας. Μάλιστα, άρχισε να μελετάει και πιάνο!

Δείτε τον εδώ επί τω έργω.

 

Moderate rock #guitar

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Ripu Bhatia (@ripubhatia) στις

 

 

Sweet child o mine

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Ripu Bhatia (@ripubhatia) στις

  • SHARE
  • TWEET