Χάπια με παραποιημένες ετικέτες βρέθηκαν στο σπίτι του Prince

Ο εκλιπών έκανε χρήση μιας ναρκωτικής ουσίας 50 φορές ισχυρότερης από την ηρωίνη

23/08/2016 @ 13:15

Χάπια με την δραστική ουσία του φαρμάκου fentanyl, 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη, βρέθηκαν στο σπίτι του Prince τις μέρες που ακολούθησαν τον αιφνίδιο θάνατό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, τα χάπια έφεραν την ψευδή ετικέτα "Watson 385" αλλά στην πραγματικότητα περιείχαν το συνθετικό οπιοειδές παυσίπονο που «σκότωσε» τελικά τον καλλιτέχνη, μιας και τα αποτελέσματα της αυτοψίας κάνουν λόγο για δηλητηρίαση από υπερβολική δόση της ουσίας αυτής. 

Περί τις 12 ταμπλέτες βρέθηκαν στο βεστιάριο του Prince στην βίλα του, Paisley Park, και άλλες βρέθηκαν σε συσκευασίες βιταμινών C, άλλων συμπληρωμάτων διατροφής και ασπιρίνης μέσα σε βαλίτσα και διάφορες τσάντες.

Ανώνυμη πηγή αποκαλύπτει ότι δυο δωδεκάδες χάπια παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν να φέρουν την παραποιημένη ετικέτα "Watson 385", εξετάστηκαν και αποδείχθηκε ότι περιείχαν fentanyl, λιδοκαΐνη και μια άλλη ναρκωτική ουσία.

Άλλα χάπια που κατασχέθηκαν από το Paisley Park περιείχαν την ουσία U-4770, ένα συνθετικό επίσης ναρκωτικό 8 φορές ισχυρότερο από την μορφίνη.

Οι οικείοι του Prince είχαν ζητήσει την βοήθεια ιατρού κορυφαίου σε προβλήματα απεξάρτησης μόλις μία μέρα πριν τον θάνατο του μουσικού.

  • SHARE
  • TWEET