Mike McCready: «O Stevie Ray Vaughan μου άλλαξε τη ζωή»

Ο κιθαρίστας των Pearl Jam θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε ζωντανά τον θρυλικό blues μουσικό

12/07/2021 @ 13:56

Στα πλαίσια του "Enormous: The Gorge Story", ενός ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στο ιστορικό venue του Seattle, ο κιθαρίστας των Pearl Jam, Mike McCready, θυμήθηκε μια από τις πιο σημαντικές συναυλιακές του εμπειρίες.

Συγκεκριμένα, στο απόσπασμα από την ταινία που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, με την ταινία να κυκλοφορεί στις 21 Ιουλίου, ο McCready αποκάλυψε την επιρροή που είχε πάνω του ο Stevie Ray Vaughan.

Ο θρυλικός blues μουσικός είχε εμφανιστεί στο Gorge δύο φορές κατά τη διάρκεια της περιοδείας του για το άλμπουμ "In Step", το 1989 και το 1990, με τον νεαρό τότε κιθαρίστα να βρίσκεται και τις δύο φορές στο κοινό:

«Ήταν μια εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή. Είχα παρατήσει την μουσική τότε. Από την ηλικία των έντεκα ετών έως τα 22, ήταν δύσκολα χρόνια για μένα. Είχε πλάκα να παίζω μουσική αλλά δεν είχε προκύψει και τίποτα ουσιαστικό. Έπρεπε να σκεφτώ τι ακριβώς κάνω, ένιωθα χαμένος. Αφού τον είδα ζωντανά (σ.σ. τον Vaughan), υπήρξε μέσα μου μια υπέροχη πνευματική αλλαγή. Την επόμενη ημέρα ήθελα να παίξω κιθάρα. Έπρεπε να το κάνω.

Αυτή η συναυλία του τότε με ξαναέβαλε στο μονοπάτι της μουσικής. Είμαι πλέον σίγουρος».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Pearl Jam εμφανίστηκαν στον εν λόγω συναυλιακό χώρο για πρώτη φορά το 1993, ένα μήνα πριν κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους, "Vs.", ενώ έχουν μαγνητοσκοπήσει τις εμφανίσεις τους του 2005 και 2006 στο Gorge τις οποίες συμπεριέλαβαν αργότερα σε ένα box set που κυκλοφόρησε το 2008.

  • SHARE
  • TWEET