Paul McCartney: «Δεν διέλυσα εγώ τους Beatles»

O θρυλικός μουσικός έφερε για 50 χρόνια την ευθύνη του τέλους της εμβληματικής μπάντας

11/10/2021 @ 14:35

O sir Paul McCartney ξεκαθάρισε ποιό μέλος των Beatles ευθυνόταν στην πραγματικότητα για την διάλυση τους.

Πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, το σχήμα των John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr και George Harrison έριξε τίτλους τέλους σε μια μυθική σταδιοδρομία, με τα μέλη τους έκτοτε να ακολουθούν προσωπικά καλλιτεχνικά μονοπάτια.

Επί σειρά ετών, ο McCartney θεωρούνταν ως ο υπαίτιος της διάλυσης της μπάντας, έπειτα από την απάντηση που είχε δώσει σε δημοσιογράφο το 1970, ισχυριζόμενος πως οι Beatles δεν υπήρχαν πλέον.

Πλέον, όπως μεταδίδει ο Guardian, σε επικείμενη ραδιοφωνική του εκπομπή στο BBC, στα πλαίσια της σειράς "This Cultural Life", o McCartney εξηγεί πως ο υπεύθυνος ήταν ο John Lennon:

«Δεν προκάλεσα εγώ την διάλυση. Ήταν ο Johnny μας. Ήταν η μπάντα μου, η ζωή μου, η δουλειά μου, οπότε ήθελα να συνεχίσω».

Στην συζήτηση με τον δημοσιογράφο John Wilson που πρόκειται να μεταδοθεί μέσα στον μήνα μήνα, ο μουσικός ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν είμαι εγώ το άτομο που το προκάλεσε. Όχι, όχι όχι. Ο John ήταν αυτός που μια μέρα μπήκε στο δωμάτιο και ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Είναι αυτό η αιτία της διάλυσης ή όχι;

Για μερικούς μήνες προσποιούμασταν. Ήταν περίεργο γιατί όλοι ξέραμε πως αυτό ήταν το τέλος μας αλλά δεν μπορούσαμε απλώς να φύγουμε. Εν τέλει, δεν άντεχα αυτή την μυστικότητα και επειδή κουράστηκα να κρύβομαι, το αποκάλυψα. 

Εκείνη την περίοδο είχαμε συνέχεια meetings και ήταν απαίσιο. Ήταν το αντίθετο αυτού που ήμασταν. Ήμασταν μουσικοί, όχι άνθρωποι που επικοινωνούν μέσω συνεδριάσεων.

Ο John ήθελε να πάει στο Amsterdam να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα, να ηρεμήσει. Κανείς δεν μπορούσε να διαφωνήσει με αυτό. Η μπάντα θα διαρκούσε παραπάνω. Η αλήθεια όμως είναι πως ο John ήθελε να πραγματοποιήσει μια νέα αρχή με τη Yoko. Ανέκαθεν ήθελε να αποκοπεί από την κοινωνία».

Το "This Cultural Life" θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου ενώ στις 2 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η βιογραφία του σπουδαίου μουσικού, ονόματι "The Lyrics: 1956 To Present". καθώς και το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson, "The Beatles: Get Back".

  • SHARE
  • TWEET