Ο Brian Eno ανακοινώνει το "The Ship"

...και μια πολυκάναλη τρισδιάστατη εμπειρία ηχητικών εγκαταστάσεων

24/02/2016 @ 19:21

Ο Brian Eno ανακοίνωσε την κυκλοφορία του "The Ship", τον πρώτο solo δίσκο του μετά το "Lux" του 2012. Πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου μέσω της Warp.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το tracklist και το εξώφυλλο, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Eno. Περιλαμβάνει και μια διασκευή στο "I'm Set Free" των Velvet Underground, το οποίο χαρακτήρισε ως «πιο επίκαιρο τώρα από τότε».

Το "The Ship" θα συνοδεύεται από μια σειρά ηχητικών εγκαταστάσεων (sound installations), με τους ακροατές να μπορούν να ακούσουν μία «εναλλακτική εκδοχή του "The Ship" μέσω πολυκάναλων, τρισδιάστατων ηχητικών εγκαταστάσεων».

Ο Brian Eno έγραψε σχετικά: 

«Σε μουσικό επίπεδο, ήθελα να φτιάξω έναν δίσκο από κομμάτια που δεν θα βασίζονται στα φυσιολογικά θεμέλια τις ρυθμικής δομής και της αλληλουχίας συγχορδιών. Ήθελα κομμάτια που να επιτρέπουν στις φωνές να υπάρχουν στον δικό τους χώρο και τον δικό τους χρόνο, σαν γεγονότα σε ένα φυσικό τοπίο. Ήθελα να τοποθετήσω ηχητικά γεγονότα σε έναν ελεύθερο, ανοιχτό χώρο.

Μια από τις αφετηρίες ήταν ο ενθουσιασμός μου για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτήν την ιδιαίτερη, διαπολιτισμική τρέλα που αναπτύχθηκε μέσω μιας σύγκρουσης ύβρεων μεταξύ αυτοκρατοριών. Ξεκίνησε αμέσως μετά τη βύθιση του Τιτανικού, το οποίο για μένα είναι μια αναλογία. Ο Τιτανικός ήταν το αβύθιστο πλοίο, το ζενίθ της τεχνολογικής δύναμης του ανθρώπου, η θριαμβευτική νίκη του ανθρώπου ενάντια στη φύση. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πόλεμος του υλικού, που θα «είχε τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα», η θριαμβευτική νίκη της Θέλησης και του Ατσαλιού εναντίον της ανθρωπότητας.»

Tracklist

01 The Ship
02 Fickle Sun: (i) Fickle Sun (ii) The Hour is Thin (iii) I'm Set Free

  • SHARE
  • TWEET