Πέθανε ο Nik Turner των Hawkwind

Ήταν ιδρυτικό και βασικό μέλος των πρωτοπόρων του space rock

11/11/2022 @ 21:33

Έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Nik Turner, γνωστός στο ευρύ κοινό για την θητεία του στους Hawkwind από το ξεκίνημα της μπάντας μέχρι το 1976.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης σε προσωπική σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρεται ότι ο σπουδαίος μουσικός απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του.

Στους πρωτοπόρους του space rock έπαιζε φλάουτο, σαξόφωνο και τραγουδούσε αποτελώντας μαζί με την ηγέτη Dave Brock το σταθερό δίδυμο για το αντίστοιχο διάστημα.

Ο Turner συμμετείχε μεταξύ άλλων στους κλασικούς δίσκους "In Search Οf Space" (1971), Doremi Fasol Latido (1972) και "Space Ritual" (1973) και "Hall Οf Τhe Mountain Grill" (1974).

Ακόμη, υπέγραψε αποκλειστικά ή σε συνεργασία, τραγούδια όπως τα "Master of the Universe", "Brainstorm", "You Shouldn't Do That", "D-Rider", "Dying Seas" και "Kadu Flyer".

Στα χρόνια που ακολούθησαν κυκλοφόρησε δίσκους με τους Sphynx και Inner City Unit, καταγράφοντας στη συνέχεια δεκάδες συμμετοχές και συνεργασίες με μουσικούς όπως οι Jello Biafra, Genesis P-orridge (Psychic TV), Helios Creed (Chrome) και Nicky Garrett (UΚ Subs).

  • SHARE
  • TWEET