Ανακοίνωση των Neurosis αναφορικά με τον Scott Kelly

To σχήμα αποκαλύπτει πως διέκοψε τη συνεργασία του με τον μουσικό από το 2019

30/08/2022 @ 12:36

Στον απόηχο της μακροσκελούς ανάρτησης του Scott Kelly στην οποία παραδέχεται την κακοποίηση της οικογένειάς του και ανακοινώνει την απόσυρσή του από κάθε μουσική ασχολία, οι Neurosis εξέδωσαν με τη σειρά τους δική τους ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας εν πολλοίς το τοπίο.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω, τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος αποκαλύπτουν πως διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Kelly το 2019, αφού έλαβαν γνώση, όπως υποστηρίζουν περιστατικών κακοποίησης της οικογένειάς του μουσικού τα προηγούμενα χρόνια:

 «Στο παρελθόν ο Scott είχε μιλήσει για προβλήματα στον γάμο του καθώς και για περιστατικά λεκτικής βίας, δηλώνοντας μάλιστα τις προθέσεις του να αναζητήσει βοήθεια και να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Οι πληροφορίες που μάθαμε το 2019 κατέστησαν σαφές πως ο Scott είχε περάσει μια γραμμή και δεν υπήρχε επιστροφή. Δεν μοιραστήκαμε τις πληροφορίες έπειτα από την ευθεία παράκληση της συζύγου του για ιδιωτικότητα, και για να τιμήσουμε την ευχή της οικογένειάς του να μην γίνει θέμα συζήτησης σε μουσικά περιοδικά.

Έπειτα από τη δημόσια ανάρτηση του Scott στις 27 Αυγούστου, μπορούμε πλέον και επίσημα να πούμε όσα θεωρούμε πως οφείλουμε».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η μπάντα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από το 2019, έχουμε προσπαθήσει αμέτρητες φορές να επικοινωνήσουμε μαζί του. Θέλαμε μια ειλικρινή συζήτηση αναφορικά με την κατάσταση της μπάντας, αλλά και να μάθουμε πως είναι η οικογένειά του, αλλά αρνείται να μας μιλήσει επί τρία χρόνια. Έχοντας περάσει τόσα μαζί επί 35 χρόνια, κάποιος θα περίμενε τουλάχιστον κάποιο είδος ανταπόκρισης.

Μην επιτρέψετε στον Scott να το μετατρέψει ως ένα ζήτημα για αυτόν, το θέμα είναι η οικογένειά του και η κακοποίηση που υπέφερε. Συνήθως βλέπουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις και την ειλικρίνεια για θέματα πνευματικής υγείας ως γενναίες και δημιουργικές. Δεν πιστεύουμε όμως πως αυτή είναι μια τέτοια περίπτωση.

Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στο να κακοποιείς συστηματικά την οικογένειά και τα παιδιά σου.

Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στο να ομολογείς λάθος συμπεριφορές όταν δεν έχεις κάνει τίποτα απολύτως για να τις διορθώσεις.

Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στο να αρνείσαι να μιλήσεις ειλικρινά, ή και γενικά, με φίλους και συμπαίκτες σου, άτομα που σε στήριξαν και ήταν μαζί σου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου.

Συγκριτικά με τον αντίκτυπο στην οικογένεια του Scott, αυτός για την μπάντα είναι ασήμαντος. Παρ' όλα αυτά, με τη θλίψη και τον τρόμο που συνεπάγονται, θρηνούμε για την απώλεια ενός έργου ζωής και μιας κληρονομιάς που ήταν ιερή για εμάς. 

Επαναλαμβάνουμε όμως πως πρωταρχική μας έγνοια είναι η ασφάλεια της οικογένειας του Scott καθώς και όλων σε παρόμοια κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως και η ανακοίνωση του Sanford Parker, συνεργάτη του Scott στους Corrections House και Mirrors For Psychic Warfare, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή της ιστορικής μπάντας.

  • SHARE
  • TWEET