Κυκλοφορεί σε DVD η τελευταία συναυλία των Nasum

Δείτε το video με την εκτέλεση του "Shadows" από την ιστορική βραδιά

08/10/2020 @ 11:18

Η σπουδαία grindcore μπάντα των Nasum, διαλύθηκε το 2012 έπειτα από μια τελευταία συναυλία στο, εκτός λειτουργίας πλέον, Debaser Medis venue στην Στοκχόλμη.

Η συναυλία αυτή, είχε λάβει χώρα οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του ιθύνοντα νου της μπάντας, Mieszko Talarczyk, εξαιτίας του τσουνάμι που είχε πλήξει την Ινδονησία το 2004.

Τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας επανενώθηκαν, μαζί με τον τραγουδιστή των Rotten Sound, Keijo Niinimaa, για μια ξεχωριστή εμφάνιση, εορτάζοντας τα 20 χρόνια ύπαρξης των Nasum.

Η συναυλία αυτή, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε live άλμπουμ και DVD, ως "Blasting Shit To Bits - The Final Show", στις 18 Δεκεμβρίου μέσω της Selfmadegod Records.

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα με την εκτέλεση του "Shadows" εδώ.

Ο δημιουργός του φιλμ, Michael Panduro, σχολίασε:

«Όταν οι Nasum μου ζήτησαν να μαγνητοσκοπήσω την τελευταία τους συναυλία, συμφωνήσαμε αμέσως να μην γυαλίσουμε τίποτα, να αποτυπώνεται όσο ωμή όσο θα ήταν. Ήταν μια φορτισμένη νύχτα με την μπάντα να εκδηλώνει τα συναισθήματά της και δεν θέλαμε να το αγνοήσουμε. Αυτή ήταν λοιπόν η προσέγγισή μου κατά το γύρισμα. Να επικεντρωθούμε εξίσου σε όσα πήγαν καλά, όσα δεν πήγαν τόσο, αλλά και σε όσα δεν ειπώθηκαν μεταξύ των συνεντεύξεων που παρεμβάλλονται στο φιλμ.

Θέλαμε να είναι ρεαλιστική η εμπειρία, οπότε βρεθήκαμε όσο πιο κοντά στο πιτ μπορούσαμε. Η 6η Οκτωβρίου 2012 ήταν μια αξέχαστη βραδιά. Υπήρχαν δάκρυα, χαρά, ανακούφιση αλλά και ταλαιπωρία. Ελπίζω αυτό το φιλμ να δικαιώνει την κληρονομιά των Nasum».

Υπενθυμίζουμε πως το 2008, η μπάντα κυκλοφόρησε το "Doombringer", ένα live άλμπουμ ηχογραφημένο στην Osaka κατά την διάρκεια της τελευταίας περιοδείας τους εκεί.

Δείτε επίσης:

«A Beginner's Guide»: Σύγχρονο ευρωπαϊκό grindcore

  • SHARE
  • TWEET