Οι Muse γράφουν τον νέο τους δίσκο

Θα είναι επηρεασμένος από τις διαδηλώσεις και το χάος

12/10/2020 @ 12:08

Ο frontman των Muse, Matt Bellamy, επιβεβαίωσε ότι η μπάντα δουλεύει το νέο της δίσκο. Τα πρώτα στάδια του διαδόχου του "Simulation Theory" έχουν επηρεαστεί από τις διαδηλώσεις και το χάος που επικράτησε σε όλο τον κόσμο το 2020.

«Ξεκίνησα να γράφω έναν καινούργιο δίσκο για τους Muse» δήλωσε στη Sun. «Ξεκίνησα όταν όλες οι διαδηλώσεις και το χάος «έσκασαν». Είναι περίεργο να το λεώ αλλά ταιριάζει με τη μουσική που έγραψα. Σε κρατάει σε εγρήγορση».

Ο Bellamy, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ανοίχτηκε στο NME σχετικά με τα μελλοντικά πλάνα του συγκροτήματος: «Μου αρέσει η ιδέα της ολικής επαναφοράς και η επιστροφή εκεί όπου ξεκινήσαμε. Όπως, η επιστροφή μας στην γενέτειρά μας (Teignmouth, Devon) και στο πως είμασταν στην αρχήΕίναι πιθανό να μπούμε στο στούντιο του χρόνου για να κάνουμε έναν δίσκο και μετά να βγούμε σε περιοδεία, αναλόγως με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Για μας, το 2020 θα είναι πάντα μια χρονιά σκέψης μακριά από τη δουλειά και τις περιοδείες. Οι Muse δεν το έχουν κάνει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια».

Ο Bellamy αποκάλυψε επίσης ότι αγόρασε μια κιθάρα που ανήκε στον Jeff Buckley και σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει στο νέο άλμπουμ των Muse.

Το βρετανικό συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα την live ταινία, "Simulation Theory". Σχολίασε σχετικά ο διάσημος μουσικός:«Είναι ένα cool φίλμ που γυρίστηκε στον '80s sci-fi κόσμο του τελεύταίου δίσκου. Το κάναμε πριν την πανδημία, αλλά περιέχει θέματα για έναν ιό που καταλαμβάνει την πραγματικότητα των ανθρώπων».

Ο Matt Bellamy τον τελευταίο καιρό έχει κυκλοφορήσει ορισμένα προσωπικά τραγούδια, όπως τα "Tomorrow’s World", εμπνευσμένο από τη ζωή στην καραντίνα, το "Pray (High Valyrian)" από το soundtrack του Game Of Thrones και πρόσφατα τη διασκευή σε Simon & Garfunken, "Bridge Over Troubled Water". Πρόσφατα, συμμετείχε στο ντεμπούτο άλμπουμ των The Jaded Hearts Club με τίτλο "You've Always Been Here".

  • SHARE
  • TWEET