Οι Murphies μας συστήνονται με το ντεμπούτο άλμπουμ τους

Με επιρροές από το post-punk, το garage και την ευρύτερη indie εναλλακτική σκηνή των περασμένων δεκαετιών, κυκλοφόρησαν τον ομότιτλο ντεμπούτο τους

21/04/2022 @ 23:26

Οι Murphies, επηρεασμένοι από το post-punk, το garage και την ευρύτερη indie εναλλακτική σκηνή των περασμένων δεκαετιών συστήνονται στο κοινό με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Σε 37 λεπτά και 9 τραγούδια, οι 80’s κιθάρες, οι minimal μελωδίες, τα δυναμικά κρουστά, τα σκοτεινά μπάσα και τα ανεπιτήδευτα φωνητικά συνθέτουν τον μουσικό τους κόσμο.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 19/03/22 από την Label 39 σε ψηφιακή μορφή καθώς και σε συλλεκτική έκδοση 200 LP’s (180gr).

Όλα ξεκίνησαν τους πρώτους μήνες του 2013 στην Κέρκυρα, όταν η Σοφία Σταύρου και ο Άρης Μπουγιούκ, που μόλις είχαν γνωριστεί, άρχισαν να τζαμάρουν. Έχοντας παρόμοιες αισθητικές αναφορές άρχισαν να πειραματίζονται σε κάποιες πρωτόλειες ιδέες και κομμάτια που έμελλαν στην πορεία του χρόνου να γίνουν τα πρώτα τραγούδια των Murphies. Η μπάντα πήρε την πρώτη -και τελική- της μορφή, τον Μάρτιο του 2014, όταν γνώρισαν τον Αριστοτέλη Κροκίδη και τον Πύρρο Μάγγο, djs τότε στο Πολύτεχνο - σημείο συνάντησης της τοπικής μουσικής και καλλιτεχνικής κοινότητας του νησιού.

Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι από τότε συνθέτουν, κάνουν πρόβες και δίνουν συναυλίες. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους συνοψίζει την ιστορία τους, τη φιλία τους όλα αυτά τα χρόνια και την αγάπη τους για τη μουσική.

Murphies - Murphies

Official Video
Bandcamp
Facebook
Label 39

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET