Moby: «Η ερώτηση που δεν έπρεπε να κάνω στον Axl Rose…»

Αναμνήσεις από την συνάντηση των δυο μουσικών για το "Chinese Democracy"

14/05/2019 @ 12:37

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Moby μίλησε για την εποχή που συναντήθηκε με τον Axl Rose και τους Guns N’ Roses, την δεκαετία του ’90, με σκοπό να αναλάβει την παραγωγή του "Chinese Democracy".

«Ο Axl Rose με προσκάλεσε στο L.A. τον Φεβρουάριο του 1997. Βρέθηκα 2-3 μέρες στο στούντιο μαζί του και με τους υπόλοιπους της μπάντας –ούτε που θυμάμαι ποιοι ήταν εκείνη την εποχή-. Μου έπαιξε μερικά τραγούδια και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Βρισκόμουν στο στούντιο του Axl και με ρωτούσε την γνώμη μου για την μουσική του».

Συνεχίζοντας:

«Κάποια στιγμή του έκανα την λάθος ερώτηση. Του είπα ότι μου άρεσε η μουσική και τον ρώτησα για τα φωνητικά καθώς δεν μου είχε παρουσιάσει κάτι. Ξαφνικά η ατμόσφαιρα πάγωσε. Δούλευαν έξι χρόνια τον δίσκο αλλά δεν είχαν φωνητικά».

Και καταλήγοντας:

«Μετά σκέφτηκα πως είμαι ικανός για την παραγωγή των δικών μου δίσκων αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαι παραγωγός. Συνειδητοποίησα πως θα ήταν εξωφρενικό να κάνω την πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία με τους Guns N' Roses. Έκανα πίσω. Το 1999 κυκλοφόρησα το επιτυχημένο "Play" και από τότε ο Axl με μισεί. Ένα πράγμα που με στεναχωρεί ιδιαίτερα από αυτή την ιστορία είναι πως η άρνησή μου να αναλάβω την παραγωγή του "Chinese Democracy" οδήγησε στην άδοξη λήξη της περίεργης φιλίας μου με τον Axl Rose».

  • SHARE
  • TWEET