Έφυγε από τη ζωή ο Mike Mitchell, κιθαρίστας των Kingsmen

Το συγκρότημα έμεινε στην ιστορία για την περίφημη διασκευή του στο "Louie Louie"

19/04/2021 @ 12:25

¨Εφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή και σε ηλικία 77 ετών ο Mike Mitchell, ευρύτερα γνωστος ως κιθαρίστας των The Kingsmen.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το Rolling Stone, που έλαβε επιβεβαίωση του δυσάρεστου γεγονότος από τον ντράμερ της μπάντας, Dick Peterson, που ανέφερε πως ο μουσικός έφυγε ήρεμα, δίχως να διευκρινίζεται η αιτία του θανάτου:

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από τον χαμό του Mike. Ήταν ο πιο γενναιόδωρος και ευγενικός άνθρωπος στον κόσμο. Για τα τελευταία 57 χρόνια, έχουμε παίξει σε κολλέγια, φεστιβάλ, εκδηλώσεις τόσο επίδειξης vintage αυτοκινήτων όσο και rock 'n' roll συναυλίες. Ο Mike είναι αναντικατάστατος και θα λείψει τόσο σε εμάς όσο και τους οπαδούς μας».

Σε δική του ανάρτηση, ο κιθαρίστας των Eagles, και Ringo Starr & His All Starr Band, Joe Walsh, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αποκαλύπτοντας πως ο Mitchel ήταν ο λόγος που έμαθε κιθάρα.

Ο Mike Mitchell αποτελούσε ιδρυτικό μέλος των The Kingsmen, ενώ από το 1963 και για τις επόμενες έξι δεκαετίες αποτελούσε το μοναδικό αυθεντικό μέλος στη σύνθεση του συγκροτήματος. Το σχήμα, έγινε ευρύτερα γνωστό εξαιτίας της διασκευής του το 1963 στο περίφημο "Louie Louie", με τον Michel να αποδίδει την χαρακτηριστική συγχορδία.

Η εκτέλεση των Kingsmen, πέραν της εμπορικής της επιτυχίας, ήταν και αυτή που στην πορεία διασκευάστηκε κατά κόρον, από καλλιτέχνες όπως οι Beatles, Iggy Pop, Black Flag, Motorhead, Beach Boys κλπ.

  • SHARE
  • TWEET